İskenderun'daki gerginliğin perde arkası

İskenderun'da tansiyon yüksek. Nedeni ise Suriyeli bir sığınmacının 10 yaşındaki erkek çocuğa tecavüz iddiası... İddia ilçeyi ayağa kaldırdı. Yurttaşlar Suriyelilerin ev ve iş yerlerini taşladı.

Suriyeli bir gencin küçük bir erkek çocuğunu taciz etmesi Hatay'ın İskenderun ilçesini karıştırdı. Halk Suriyelilerin yaşadığı mahalleye yürüdü. Protestolar sırasında zaman zaman ortam gerildi. Bazı şahıslar Suriyelilerin kaldığı iddia edilen evleri taşladı, camlarını kırdı.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye olay Barbaros Mahallesi'ndeki bir pastaneden patlak verdi. Pastanede çalışan Suriyeli genç 9 yaşındaki bir erkek çocuğu ile dükkanda tek başına kalınca dövdü. Ardından da küçük çocuğu taciz etti. İddiaya göre Suriyeli genç, küçük çocuğa tecavüz etmeye kalkıştı. Ancak sesleri duyarak pastaneye gelen yurttaşlar küçük çocuğu Suriyeli gencin elinden aldı.

Olayın duyulması kentte büyük bir infiale neden oldu. İskenderunlular mahalleye akın etti. Olay sırasında bazı şahısların Suriyelilerin kaldığı belirtilen evleri taşlamaya başladı. Bazı binaların camlarının kırıldığı görüldü.

Ulusal Kanal'ın Hatay kaynaklarından ulaştığı bilgilere göre küçük çocuk İskenderun Devlet Hastanesi'nde psikolog kontrolünde koruma altına alındı. Suriyeli gencin de adliyeye götürüldüğü belirtildi.

Gerginliğin dinmemesi ve mahallede toplanan kalabalığın artmaya başlaması üzerine polis TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri ile yurttaşlara müdahale etti. İlçe çapındaki gerilim hala devam ediyor.

Ulusal Kanal, İskenderun'daki gerginliğin perde arkasına ve gergin anların görüntülerine ulaştı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# protesto # hatay # eylem # gerginlik # İskenderun # suriyeli # yurttaş # tecavüz iddiası