Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bulut'tan '128 milyar dolar' iddialarına yanıt

Merkez Bankası'nın 128 milyar dolar sattığı iddiası, CHP'nin, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yönelik suçlamalarıyla gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, ekonomi gündemindeki soruları yanıtladı. Gündemde Merkez Bankası döviz rezervlerinin eksiye düştüğü iddiaları da vardı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bulut'tan '128 milyar dolar' iddialarına yanıt

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Türkiye'nin ekonomi gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

CHP'nin başı çektiği bozguncu tavır Merkez Bankası üzerinden sürdürülüyor. Merkezin dolar sattığına ilişkin iddialar gündemde. Yiğit Bulut bu iddiaları çürüttü: ''bu işi biraz bilen biri 128 milyarın satılamayacağını görür.''

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi de olan Bulut, "Dolar satılmış olsa 13 milyar dolar kar yazılması gerekiyordu" dedi ve ekledi; "böyle bir satış ve geri alış yok" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, raporlarıyla Türkiye'yi hedef alan ABD'li düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'nü eleştirmişti. Bahçeli, "Kemal Derviş, Brookings Enstitüsü’nde yöneticidir" demişti. Bu konu Yiğit Bulut'a da soruldu. Bulut, eski Başbakan Bülent Ecevit'in "Kemal Derviş bana atılan en büyük kazıktır" dediğini söyledi.

# chp # abd # türkiye # mhp # ekonomi # Merkez Bankası # berat albayrak # dolar # mb # yiğit bulut # ekonomi politikaları # 128 milyar dolar