İşte Adnan Oktar’ın serveti!

Toplam 168 kişinin tutuklandığı Adnan Oktar suç örgütü soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Mahkeme ifadesinde ağız birliği yapan sanıklar, örgüt değil arkadaş grubu olduklarını savundu. Öte yandan Adnan Oktar'ın servetinin yaklaşık 1 milyar dolar olduğu belirlendi.

Örgüt cezası almamak için mahkemede ağız birliği yaptılar, suç örgütü değil arkadaş grubu olduklarını savundular.

İstanbul merkezli 5 ilde yapılan ve 34 ayrı suçtan toplam 168 kişinin tutuklandığı Adnan Oktar Suç örgütü soruşturmasında yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Tutuklanarak önce Silivri daha sonra da Edirne F tipi Cezaevine nakledilen örgüt lideri Adnan Oktar'dan sonra örgüt üyesi olmakla suçlanan diğer sanıkların da mahkeme ifadeleri ortaya çıktı.

Örgütün önde gelen isimleri Oktar Babuna ve diğerleri mahkeme ifadelerinde "Örgüt" suçlmasını kabul etmediklerini, arkadaş grubu olduklarını savundu.

Adnan Oktar'ı samimi bir şekilde sevdikleri için husumet içinde oldukları kişiler tarafından iftiraya uğradıklarını ileri süren örgüt üyeleri diğer suçlamaları da kabul etmediklerini ifade etti.

Öte yandam mahkemede aylık gelirinin 3 bin 500 lira olduğunu söyleyen Adnan Oktar'ın serveti le ilgili MASAK tarafından hazırlanan rapor tamamlandı.

Soruşturma dosyasına gönderilen MASAK raporunda, örgüt lideri Oktar'ın kişisel servetinin yaklaşık 1 milyar dolar olduğu belirtildi.

Bu arada Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutulan Adnan Oktar’ın önlem amaçlı gözlem odasına konulduğu öğrenildi. Oktar’ın gözlem odasında ne kadar kalacağına ise İdari Gözlem Kurulu’nun karar verecek.

Cezaevlerinde duvarları süngerle kaplı iki gözlem odası bulunuyor. Bu odalar mahkumların kendilerine ve kuruma zarar vermemeleri amacıyla tedbir amaçlı kullanılıyor.

ulusal.com.tr

# Para # adnan oktar # serveti