Dünya koronavirüs salgınına karşı yeni önlemlere gidiyor

Dünyada Kovid-19 salgınına karşı yeni bir mücadele dönemine giriliyor. Salgına karşı en etkili yöntem olan aşılamanın düşük olduğu ülkelerde vaka sayıları artıyor. Genel eğilim ise salgınla mücadelede artan vaka sayılarına karşı önlemleri arttırmak yönünde.

Dünya koronavirüs salgınına karşı yeni önlemlere gidiyor

Koronavirüssalgınına karşı dünyada yeni önlemler alınmaya başlandı. Vaka sayılarının yükselmesi sonrası bazı ülkeler salgına karşı önlemleri sertleştirirken, ülkelerin sağlık sistemleri de zorlanıyor.

Fransa'da son 24 saatte 26 bin 453 kovid-19 vakası belirlendi. Ülkede 9 Ağustos'ta yürürlüğe giren kovid-19 yasasına karşı yapılan protestolar ise 5. haftasında artarak sürüyor.

ABD'de Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılanların yarıdan fazlasını, aşılamanın düşük olduğu 8 eyalette bulunuyor. Bu eyaletler sırasıyla Teksas, Florida, Alabama, Arkansas, Georgia, Louisiana, Missisipi ve Nevada şeklinde belirtildi.

Japonya'da ise vakalar artmaya devam ederse sağlık sistemi zora girecek. Hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamada ülke genelinde rekor düzeyde artış olduğu belirtildi. Danışman Heyet Başkanı Omi Şigeru, "Bu vaka oranlarıyla, aslında kurtarılabilecek hayatları, artık hayatları kurtaramayacak seviyeye geçiyoruz. Halihazırda bunu görebiliyoruz." dedi.

Gürcistan'da artan vakalara karşı yeni tedbirler getirildi. Tiflis, Batum, Kutaisi, ve Rustavi kentlerinde 4 Eylül'e kadar toplu taşıma araçlarının kullanılması yasaklandı. Birçok etkinlik yasaklandı ve kalabalık mekanlar kapatıldı.

Avustralya'da son 24 saatte 4 kişi hayatını kaybederken, Meksika'da salgın sürecinde 5 milyondan fazla öğrenci okulu bıraktı.

Öte yandan dünya genelinde bugüne kadar uygulanan Kovid-19 aşı miktarı 4 milyar 660 milyon dozu geçti. Vaka sayısının ise 207 milyonun üzerinde olduğu belirtildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 4 milyon 350 binin üzerine çıktı.

# koronavirüs # dünya # önlem # salgın