"Gezi Parkı ve Suriye olayları seçim süreçlerine etki edebilir"

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye'nin notunu 'BBB-' olarak teyit etti, görünüm ise durağan olarak değerlendirdi.

"Gezi Parkı ve Suriye olayları seçim süreçlerine etki edebilir"

Fitch raporunda Mayıs ayından bu yana yaşanan sermaye sıkıntısına dikkat çekildi. Geziparkı ve Suriye'de krizinin Türkiye'deki seçimsüreçlerini etkileyebileceği belirtildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye'nin kredi notunu 'BBB-' olarak kaydetti, görünüm ise durağan olarak korudu. Kuruluş'un raporunda Gezi parkı ve Suriye kriznin Türkiye siyaseti üzerindeki etkisi üzerinde duruldu. Bu gelişmelerin önümüzdeki iki yılda yapılacak yerel ve cumhurbaşkanlığı seçim süreçlerine etki edebileceğine dikkat çekildi.

Yine Fitch raporunda Mayıs ayından bu yana sermaye girişlerinde yaşanan yavaşlamaya dikkat çekildi. Amerikan Merkez Bankası politkalarındaki belirsizliklere atıf yapıldı.

Kuruluş Türkiye'nin Orta Vadeli Programında yer alan büyüme, enflasyon ve cari projeksiyonlarını "biraz iyimser buluyoruz" değerlendirmesi yaptı. "Yıkıcı şokları önlemek için, iç politika ayarlamalarını zamanında yapmalarını bekleyebiliriz" ifadeleri raporda yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # seçim # kredi # gezi # süreç # Uluslararası # Fitch # Parkı