Albay Orkun Özeller, ABD madalyasını kabul etmedi

İncirlik'te Amerikan madalyasını kabul etmeyen kahraman Türk subayının kim olduğu ortaya çıktı. Kendisine verilen madalya ve beratı, "Onurum bu madalyayı kabul etmeme müsaade etmiyor" diyerek iade eden Türk subayı bir bordo bereli. O subayın adı Albay Orkun Özeller...

Albay Orkun Özeller, ABD madalyasını kabul etmedi

"Bu madalyayı verenler, benim düşmanım olan YPG ile işbirliği içindedir. Onurum bu madalyayı kabul etmeme müsaade etmiyor."

İşte bu sözlerle kendisine verilecek madalya ve beratı almamaıştı İncirlik Üssü'ndeki Türk subayı. Amerikalıların verdiği madalyayı geri çeviren Türk subayının kimliği ortaya çıktı. O kahramanın adı AlbayOrkun Özeller...

Konuyu Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar kamuoyunun gündemine taşımıştı. İncirlik Üssü'nde düzenlenen ödül töreninde Amerikalılar IŞİD'le mücadeledeki başarıdan dolayı bir Türk subaya ödül vermek istedi. Madalyayı "Doğal Kararlılık Harekatı Komutanlığı" adına takacak olan isim Amerikalı komutan Albay Kevin Leahy'di. Madalya; sahasında verilen en üst ikinci büyük madalyaydı. Herkes "teşekkür" beklerken o kürsüye çıktı ve Amerikalıların gözlerinin içine bakarak tarihe geçen söz söyledi.

"ONURUM MÜSADE ETMİYOR: Türkiye olarak güzel işler başardığımızı düşünüyorum. Madalyayı verenler benim düşmanım olan YPG (PKK) ile işbirliği içindedir. Onurum, bu madalyayı kabul etmeme müsaade etmiyor."

Türk milletinin duygularına tercüman olarak madalyayı ve beratı almayan Türk subayının adı Albay Orkun Özeller... Bir özel kuvvetler mensubu. Amerikan madalyasını reddeden Orkun Albay, Güneydoğu'da PKK'ya karşı çetin mücadeleler verdi.

Albay Orkun Özeller, Fırat Kalkanı harekatında da özel görevler üstlendi.

ulusalkanal.com.tr

# abd # adana # incirlik üssü # albay # madalya # orkun özeller