Babacan'ın S-400 rahatsızlığı: ''Kaybet kaybet projesi''

Deva Partisi Lideri Ali Babacan, ABD'nin rahatsız olduğu S-400 savunma sistemleri ile ilgili konuştu. Babacan, Türkiye'ye savunma güvenliği sağlayan S-400'lerin ''kaybet, kaybet projesi'' olduğunu öne sürdü. Babacan Türkiye'nin F-35 projesinden çıkarılmasını ise ''büyük kayıp olarak'' niteledi.

Babacan'ın S-400 rahatsızlığı: ''Kaybet kaybet projesi''

ABD sözcüsü gibi konuştu. S-400'lerden rahatsızlığını dile getirdi. Türkiye'ye savunma güvencesi sağlayan hava savunma sisteminin "kaybet kaybet projesi" olduğunu öne sürdü.

DevaPartisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara'da yazılı basının temsilcileriyle buluştu.

Babacan, ABD'nin baskı ve yaptırımlarına rağmen Türkiye'nin geri adım atmadığı S-400'ler ile ilgili konuştu. Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alınmasını ''hesapsızlık'' olarak yorumlayan Babacan, ''S-400'ler kaybet-kaybet'' projesidir'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi hukuksuz olarak F-35 projesinden çıkaran ABD'ye tepki göstermeyen Babacan, bunun yerine hükümeti eleştirdi:

- Türkiye'nin F-35 projesinden çıkarılması büyük bir kayıp. Bu mesele tam bir kaybet-kaybet oldu. 2,5 milyar dolar parayı kaybettik, F-35 için harcadığımız kaynakları kaybettik, F-35 projesinden atıldık, para verdiğimiz S-400'lerin de kapağını açıp kullanamıyoruz.

# abd # ankara # türkiye # rusya # parti # proje # f35 # deva # babacan # s400 # hukuksuz # hukuk # basın # hava savunma # temsilci