Çipras'tan tepki çekecek Türkiye açıklaması!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye ile ilgili tepki çekecek açıklamalar yaptı. "Türkiye, provokasyon yaparak ilişkileri bozuyor" diyen Çipras, yasadışı yollarla Türkiye'ye giren iki Yunan askerinin serbest bırakılmasının bir "iyi niyet" göstergesi olacağını belirtti.

Türkiye'yi provokasyon yapmakla suçladı, tutuklu askerlerin serbet bırakılmasını istedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye-Yunanistan kriziyle ilgili tepki çekecek açıklamalar yaptı.

"Türkiye provokasyonlarını sıklaştırdı, ilişkileri bozuyor" diyen Yunan Başbakanı, Türkiye'den dış politikadaki sorunların çözülebilmesi için daha çok çaba beklediğini belirtti.

Yunan Başbakan Türkiye'yi suçlayıp, ilişkilerin düzeltilmesi konusunda özveri beklerken, Yunanistan terör örgütü DHKP-C üyesi Ali Ercan Gökoğlu hakkındaki Türkiye'nin iade talebini reddetti.

Yunanistan terör örgütü üyesini Türkiye'ye iade etmezken, Çipras, yasa dışı yollarla Türkiye'ye girip tutuklanan iki Yunan askerin iadesinin "iyi niyet" göstergesi olabileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı da Yunanistan'ın "2 askeri siyasi amaç için kullanıyorlar" ifadesine sert tepki göstermişti. Yapılan açıklamada, "Devlet ciddiyeti ile bağdaşmayan ifadelerini kınıyoruz" denilmişti.

DIŞİŞLERİ DÜN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Dün, Dışişleri Bakanlığı Yunanistan'ın "2 askeri siyasi amaç için kullanıyorlar" ifadesine sert tepki göstermişti. Yapılan açıklamada, "Devlet ciddiyeti ile bağdaşmayan ifadelerini kınıyoruz" denilmişti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan iki Yunan askeri hakkında yapılan basın açıklamasında kullanılan ifadelerin, Yunan makamlarının, Türkiye'ye karşı seviyesi giderek düşen bir üslup kullanmaya başladığını ortaya koyduğuna dikkat çekilmişti.

ulusal.com.tr

# türkiye # yunanistan # aleksis çipras