Sivas Katliamı'nın 27. yılı

Sivas katliamının 27’nci yılında Madımak Oteli’nde yaşamını yitirenler için anma töreni düzenlendi. Kovid-19 tedbirleri nedeniyle kısıtlı sayıda kişi katıldı. Konuşmalarda ise Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesi talebi öne çıktı.

Sivas Katliamı'nın 27. yılı

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal etkinlikleri nedeniyle kente gelen 33 aydın ile 2 otel görevlisinin Madımak Oteli’nde yakılarak öldürülmesinin üzerinden 27 yıl geçti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sivas olaylarında yaşamını yitirenler için anma törenleri düzenlendi.

Sivas Valisi Salih Ayhan ve beraberindeki heyet, İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezine dönüştürülen eski Madımak Oteli’nde oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı.

Sivas’taki anma etkinlikleri kapsamında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin öncülüğünde yürüyüş düzenlendi. Dernek Başkanı Gani Kaplan ve beraberindekiler, tarihi valilik binası önünden İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezine yürüdü.

Yürüyüş boyunca, katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı. Ardından eski otel binası önüne karanfiller bırakıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Gani Kaplan da eski Madımak Oteli'nin müze olması talebini yineledi.

ulusal.com.tr

# Kovid19 # Madımak Oteli # sivas katliamı # Madımak # pir sultan abdal kültür derneği