Küçük esnafa destek kampanyası

Koronavirüs salgınında ekonomik desteklerle ayakta kalmaya çalışan esnaf zor durumda. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği vatandaşları küçük esnaflardan alışveriş yapmaya teşvik edecek bir kampanya başlattı. Kampanyanın adı, ''Esnafından Alışveriş Yap''.

Küçük esnafa destek kampanyası

Haber: Yalçın Semir Akarsu

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, zor günlerde farkındalık yaratmak amacıyla, salgın günlerinde küçük esnafın desteklenmesi için '' Alışverişini Esnafından Yap'' kampanyası başlattı.

İşlerinin kötü gittiğini söyleyen esnaf kampanyadan memnun.

Adana esnafları vatandaşlardan, AVM ve süper marketlerden değil, kötü gün dostu küçük esnaflardan alışveriş yapmalarını istiyor.

Ulusal Kanal’a konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göger, vatandaşların kampanyayı desteklediğini belirtti:

- Vatandaşlara çağrım küçük esnaflara sahip çıkmasıdır.

- Bizim bile veresiye yaptığımız yerler var ama AVM’ye gidip öyle bir şansa öyle bir imkana sahip olamıyorsun ki.

- Eskiden küçük esnaf diye bir şey vardı.Şimdi onları kaldırdılar AVM’lere dönüştürdüler. Ne bakkal kaldı. Ne bir şey kaldı. Büyük marketler kaldı, AVM’ler kaldı. Küçük esnaflarda artık kan ağlıyor yani.

- Biz farkında olmadan bazen bizlerde zincir marketlerden alışveriş yaptıklarını ama bunun doğru bir kampanya olduğunu, esnafın % 90ını bundan memnundur ama vatandaş da bu konuda yani böyle bir kampanya yaptığımız için zaman zaman teşekkür telefonları geliyor.

Kısıtlamaların devam etmesi halinde, desteklerin artırılması gerektiğine dikkat çeken Göger, salgın sürecinde esnafın yanında olmaya çalıştıklarını belirtti:

- Bununla ilgili de belki yeterli değil biz yine devletimizden hükümetimizden bu süreç devam edecekse destekler bekliyoruz. Salgın sürecinde esnafımızı ziyaret ediyoruz. Tabi ki biz onların durumlarını istişare olmadan yetkililere de bilgi veremiyoruz. Ama mümkün mertebe esnaflarımızı ziyaret ederek sorunlarını alıyoruz, biz de ona göre burada esnaf odalar birliği olaraktan yetkililere iletiyoruz.''

Niyazi Göger, Adanalılara da kampanyaya destek çağrısında bulundu:

- Adanalı hemşehrilerimize anahtarınızı bıraktığınız, borca aldığınız, cenazede ağlayan, düğünde gülen esnafınızdan alışveriş yapın diyorum.

# kampanya # avm # market # esnaf # bakkal # süper market