İntibak davası görüldü! Milyonlarca emeklinin karar beklediği dava...

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren intibak davası görüldü. Herkes büyük bir beklenti içindeydi ama ertelendi. Mahkeme, kararını 29 Haziran'da verecek. Davadan olumlu karar çıkarsa, milyonlarca emeklinin aylığına 355 liraya varan zammın yolu açılacak.

İntibak davası görüldü! Milyonlarca emeklinin karar beklediği dava...

Emeklinin umudu başka bahara kaldı. Milyonlarca emeklinin beklediği intibakdavagörüldü. Ancak dava yine ertelendi. Karar 29 haziran'da verilecek.

Emekliler, aynı primi ödemelerine karşın, farklı tarihlerde emekli olduklarından birbirinden farklı maaş alıyorlar. Ve maaşlar arasındaki bu adaletsizliğin giderilmesi için intibakın hayata geçmesini istiyorlar.

2012 yılında bir düzenleme yapıldı, intibak yasası çıktı. Ancak bu yasa 2000 yılından sonra emekli olanları kapsamadı. İşçi, Memur, Bağkur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz, İntibak Yasası'nın 'eksik' çıktığını söyleyerek konuyu yargıya taşıdı, SGK'ya dava açtı. Maaşının yeniden hesaplanmasını istedi.

İşte o kritik dava Ankara 8. İş Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya emeklilerin aleyhinde olan yeni bir bilirkişi raporu sunuldu. 'Emeklilerin' maaşları eksik mi hesaplandı, sorusuna bilirkişi 'eksik hesaplama yok' yanıtı verdi.

SGK avukatları, raporu incelemek için 3 hafta süre istedi. Davayı açan emekli Hamdi Öz ise yeni bir bilirkişi talebinde bulundu. Bu nedenle, milyonlarca emeklinin karar beklediği intibak davası 29 Haziran'a ertelendi.

Eğer bu davadan emekliler lehine bir karar çıkarsa, emekli maaşlarına 50 ila 355 TL zammın yolu açılacak. Üstelik bu kez SGK veya Bağ-Kur ayrımı yapılmayacak.

ulusalkanal.com.tr

# dava # Haziran # Davası # görüldü # intibak # ertelendi # milyonlarca