TOGG ile MGM anlaştı: Her TOGG otomobili yürüyen bir hava durumu istasyonu olacak

Türkiye'nin milli elektrikli otomobili TOGG ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasında "Meteorolojik Verilerin Paylaşımına İlişkin Protokol" imzalandı. Her TOGG otomobili yürüyen bir hava durumu istasyonu olacak. Öte yandan MGM verileri de anlık olarak otomobillerle paylaşılacak.

TOGG ile MGM anlaştı: Her TOGG otomobili yürüyen bir hava durumu istasyonu olacak

Bilişim Vadisi'nde büyük bir anlaşma yapıldı.

Türkiye'nin yeni arabası TOGG ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasında "Meteorolojik Verilerin Paylaşımına İlişkin Protokol" imzalandı.

İmzalanan protokol hava olaylarının analizi bakımında dönüm noktası olacak. Ayrıca Türkiye'nin teknoloji üretimi konusunda da geldiği noktaya örnek teşkil edecek.

Durumsal farkındalığa sahip milli elektrikli TOGG'lar, çevresel verileri toplayıp bunları merkez ile paylaşacak.

Anlaşma ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni üretilen her TOGG marka otomobili bir mobil meteoroloji istasyonu gibi kullanacak. Bu sayede ülkenin dört bir yanında yürüyen bilgisayar da diyebileceğimiz TOGG arabaları MGM için veri toplayacak. Toplanan veriler anonim olacağından gizlilik ihlali olmayacak. Hava olaylarını tahmin etme ve anlama açısından çok büyük proje olan bu anlaşmayla hava durumu daha doğru analiz edilecek.

Konuya ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli imza sonrası açıklamalarda bulundu.

Bakan Pakdemirli'nin konuşmasının satır başları şu şekilde:

- MGM vatandaşa, milletimize, sürücüye çok önemli bir fayda sağlarken, aynı zamanda bu araçlar birer yürüyen bilgisayar olduğu için Türkiye çağında da biz meteoroloji istasyonu sayımızı artırmış olacağız.

- Gideceğiniz yerdeki buzlanma, yağmur gibi meteorolojik bilgilerden tutun rota önerilerine ve farların, sileceklerin, klimanın çalışmasına kadar aslında çok ciddi bir şekilde araca yardımcı olacak. Bununla birlikte aracı kullananın konforunu artıracak bir netice doğurmasını bekliyoruz.

# türkiye # Meteoroloji Genel Müdürlüğü # otomobil # Bekir Pakdemirli # togg # Rota # bilişim vadisi # mgm