Oscar ödülleri sahiplerini buldu! Törene yaşanan skandal damgasını vurdu

89. Oscar ödülleri Los Angeles'ta yapılan törenle sahiplerini buldu. Törene "En İyi Film" ödülü açıklanırken yaşanan skandal damgasını vurdu. Ödülü kazanan film önce "La La Land" olarak açıklandı, sonra da yanlış açıklandığı belirtilerek ödül "Moonlight" filmine verildi. En İyi Erkek Oyuncu Casey Affleck, En İyi Kadın Oyuncu da Emma Stone oldu. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alan Mahershala Ali, bu dalda Oscar kazanan ilk Müslüman oldu. Trump'ın göçmen kararnamesini protesto ederek törene katılmayan İranlı yönetmen Asghar Farhadi ikinci kez Oscar'a layık görüldü.

Oscar ödülleri sahiplerini buldu! Törene yaşanan skandal damgasını vurdu

YANLIŞ ÖDÜL SKANDALI TÖRENE DAMGASINI VURDU

Los Angeles'ta yapılan 89. Oscar Ödülleri Töreni'nde tarihinde görülmemiş bir skandal yaşandı.

Gecenin sonunda "En İyi Film" ödülünün anonsunu yapmak için sahneye çıkan Warren Beatty ve Faye Dunaway, "La La Land"i anons etti. Film ekibi konuşmalarını yaparken ödülün asıl sahibinin “Moonlight" olduğu belli oldu.

Hatanın ortaya çıkması üzerine sahnede kargaşa yaşandı.

YARDIMCI ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜ İLK DEFA BİR MÜSLÜMANA

Gecenin ilk ödülü olan "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu", "Moonlight" filmindeki performansıyla Mahershala Ali'nin oldu. Ali, oyunculuk dalında Oscar'a layık görülen ilk Müslüman oldu.

Casey Affleck, "Manchester by the Sea" filmindeki performansıyla "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görülürken "La La Land"in başrol oyuncusu Emma Stone "En İyi Kadın Oyuncu" oldu.

İRANLI YÖNETMEN TÖRENE KATILMADI

"Yabancı Dilde En İyi Film" ödülünü, Trump'ın seyahat yasağını protesto ederek törene katılmayan İranlı yönetmen Asghar Farhadi, "The Salesman"a layık görüldü.

Farhadi'nin mesajında, "Yokluğum, ülkemdeki insanlara ve insanlık dışı bir kanunla ABD'ye girişleri yasaklanan diğer 6 ülkenin halkına saygısızlıktır" ifadesi dikkati çekti.

ulusalkanal.com.tr

# danimarka # fransa # Ürdün # sinema # Kolombiya # macaristan # Los Angeles # Oscar ödülleri # Steve Jobs