Rus siyasetçiler, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeleceğini belirtti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektup ilişkilerinin düzelmesi için temel oluşturacak. Bu açıklama Rus parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nin Başkanı Valentina Matviyenko'dan geldi. Matviyenko, iki ülke arasındaki krizin biteceğini belirtti. Rusya'nın en büyük doğalgaz şirketlerinden Gazprom'dan da "Türk Akımı" açıklaması geldi.

Rus siyasetçiler, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeleceğini belirtti

Cumhurbaşkanı TayyipErdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektup gerilen ilişkileri yumuşattı.

Rus parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nin Başkanı Valentina Matviyenko iki ülke arasındaki krizin biteceğini düşünüyor.

Matviyenko Erdoğan'ın üzgünüm mesajını özür olarak değerlendirdi, "mektup Rusya ve Türkiye'nin bağlarının düzelmesi için temel oluşturabilir" ifadesini kullandı.

Federasyon Konseyi'nin Başkanı, Putin'in, Rusya'nın Türk halkına olan dostça duygularının etkilemediğini belirtti.

Yapılanların farkına varıldığı için bu mektubu sadece olumlu karşılayabiliriz. Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı'na mektubunda özürlerini dile getirdi, hayatını kaybeden pilotun ailesine baş sağlığı diledi, durumun düzelmesini istediğini belirterek Rusya ile dostça ilişkilerin düzelmesi için her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirtti"

Öte yandan Federasyon Konseyi'nin uluslararası ilişkiler komitesi başkanı Konstantin Kosaçev de Türkiye'den özür dışında Suriye ve Irak'a yönelik politikalarını da değiştirmesini beklediklerini söyledi.

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov ise mektubun, Ankara-Moskova ilişkilerinin düzelmesi için atılan ilk adım olduğunu belirtti. Ozerov, "Bu özre, ilişkilerin normalleşmesi için atılan ilk adım olarak bakmak mümkün. Ancak Türk domatesinin Rusya'ya, Rus turistlerin de Türk sahillerine dönmesi için bu yeterli değil" dedi.

İlişkilerin tamamen Türkiye'ye bağlı olduğunu da belirten Ozerov , "Eğer Türkiye sonuna kadar gitmekte kararlıysa, Rusya'nın beklediği adımları atmak zorunda" diye ekledi.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # Putin # rus # Tayyip # ülke # siyaset # ilişki