HDP'li Tan'dan yeni parti çıkışı: ''Yeni bir partiye ihtiyaç var''

Daha önce HDP'nin PKK'dan talimat aldığını söyleyen HDP MYK eski üyesi Altan Tan'dan yeni bir açıklama geldi. Yeni bir partiye ihtiyaç olduğunu belirten Tan, HDP'nin yaptığı barış söylemlerininin de içinin boş olduğunu söyledi.

HDP'li Tan'dan yeni parti çıkışı: ''Yeni bir partiye ihtiyaç var''

EskiHDPMYK üyesi Altan Tan'dan partisi ile ilgili dikkat çeken mesajlar geldi.

Daha önce HDP'nin PKK'dan talimat almasına tepki gösteren Tan, şimdi de "yeni bir partiye ihtiyaç var" çıkış yaptı.

Tan, ''Yani halk başka bir yolda, liderlik ve idare başka yolda. Bu nedenle iki önemli ihtiyaç var. Bunlardan birincisi; Kürtlerin yönetimi ve yöneticileri de halkı gibi olmalı. İkincisi ise, artık silahlı mücadele dönemi bitmiştir ve mücadele demokratik yollarla olmalıdır. Özellikle de Türkiye’de silah dönemi, rolü bitmiştir. Dolayısıyla böyle bir parti ihtiyacı vardır'' dedi.

Katıldığı bir yayında konuşan Altan Tan, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin yaptığı barış söylemlerinin de içi boş olduğunu söyledi.

Altan Tan, "Barış sadece söylemle gerçekleşmez. Her şeyden önce bu tercih şeffaf olmalıdır. Sonrasında diğer adımlar atılır. Fakat ben bu konuda kendilerinden önemli bir karar beklemiyorum. Alınan kararlar da hep tekrardır" ifadelerini kullandı.

# türkiye # pkk # hdp # Yeni Parti # mücadele # karar # Kürt # MYK # halk # altan tan # eski # talimat # hdp kapanacak mı