Emlak bankası yeniden aktif hale getirilecek

1926 yılında Atatürk'ün talimatı ile kurulan ancak 2001 yılında tasfiye edilen Emlak Bankası geri dönüyor. 16 yıl boyunca tüm borçlarını kapatıp hazineden alacaklı duruma geçen bankanın yeniden aktif hale getirilmesi için düğmeye basıldı.

Emlak bankası yeniden aktif hale getirilecek

1990'lı yılların en gözde kamu kurumlarından biri olan Emlak Bankası, yeniden faaliyete hazırlanıyor.

2001 yılından bu yana tasfiye halinde sürecinde olan ve Ziraat Bankasının Emlak Şubesi olarak faaliyet gösteren Türkiye Emlak Bankası'nın asli bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme yetkisine son verilmişti.

Tüm borçlarını ödeyen bankanın Hazine'den alacaklı hale geldiğini belirten Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, tasfiye sürecini durdurma işlemi başlatacaklarını açıkladı.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda bu hafta 9 milyon mükellefin 73 milyar lirayı bulan alacaklarının tahsilini kolaylaştırıcı kanun tasarısı görüşmeleri sırasında verilecek önergeyle Bankanın tasfiyesinin durdurulması düzenlenecek.

Tasfiye işlemi iptal edilirse gözler BDDK'ya çevrilecek. Emlak Bankasının nasıl bir bankacılık yapacağına da BDDK karar verecek.

6 Temmuz 2001'de Ziraat Bankası'na devredilen Emlakbank'ın 403 şubesi bulunuyordu. Emlak Bankası, bankacılık ve inşaat işleri ile tanınıyordu. Banka 1926 yılında Türkiye'de halkın inşaat teşebbüslerini desteklemek, gerekli kredileri sağlamak ve yetim haklarını korumak amacıyla Atatürk'ün talimatı ile kurulmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# atatürk # emlak # yeniden # geri dönüş # talimat # aktif # emlak bankası