Meteorolojiden turuncu alarm! İstanbul dahil 6 ilde fırtına uyarısı (12 Mart 2019 Salı İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ile Edirne hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ile Edirne’nin güney kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Renk kodlarıyla uyarı sistemine göre, turuncu alarm verildi. Turuncu alarmda açıklamasında "Hava durumu tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler, takip edilmelidir" denildi

Meteorolojiden turuncu alarm! İstanbul dahil 6 ilde fırtına uyarısı (12 Mart 2019 Salı İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ile Edirne hava durumu)

İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ile Edirne'nin güney kesimlerinde yarın akşam saatlerine kadar kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden (MGM) yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi'nde rüzgarın yönünün öğle saatlerinden itibaren kuzeydoğuya dönmesi ve kuvvetinin artması bekleniyor.

Rüzgarın, İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ile Edirne'nin güney kesimlerinde yarın akşam saatlerine kadar kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

Ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

TURUNCU ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) renk kodlarıyla uyarı sistemine göre, turuncu alarm verildi.

Turuncu alarma dair yapılan açıklamada, "Hava durumu tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler, takip edilmelidir" denildi.

ulusal.com.tr

# meteoroloji # turuncu alarm