Cumhuriyet'in 98. yılı yurt genelinde coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet'in 98. yılı yurt genelinde coşkuyla kutlandı. Halk oyunları oynandı, geçit törenleri yapıldı. Ellerine Türk bayrağını alan milyonlar coşkuya ortak oldu. Kutlamalara bir gün önce başlayanlar da vardı. Fener alaylarıyla gece aydınlandı.

Cumhuriyet'in 98. yılı yurt genelinde coşkuyla kutlandı

Fotoğraf: Aykut Töleğen

İstanbul, İzmir, Diyarbakır... Hepsinde aynı coşku hakimdi. Cumhuriyet'in 98. yılı büyük coşkuyla kutlandı.

İstanbul'da kutlamaların ilk adresi Vatan Caddesi oldu. Binlerce kişinin katıldığı kutlamada önce helikopterle nefes kesen bir gösteri yapıldı sonra da askeri geçiş töreni.

Çok sayıda noktada da Cumhuriyet yürüyüşleri düzenlendi. KadıköyBağdat Caddesi'nde de coşku hakimdi. Halk oyunları oynandı, bisikletli geçişler yapıldı. Klasik araçlar da meydanlardaydı.

29 Ekim'de boğazda yat yarışları da yapıldı. Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları'nın İstanbul etabında, 95 tekne ve 800'ün üzerinde katılımcı yer aldı.

İzmir Ödemiş'teki kutlamalar kapsamında 3 bin Türk bayrağı baskılı balon uçuruldu.

Manisa'da Jandarma, Polis ve Zabıta müdürlüklerine bağlı mobil ekipler şehir turu yaptı. Renkli görüntüler oluştu.

Kayseri Talas'ta öğrenciler, tramvayda İstiklal Marşı okudu. Vatandaşlara Türk bayrağı dağıtıldı.

Muğla Marmaris'te yatların yelkenine büyük Türk bayrağı astı. Bayraklarla süslenmiş ses düzenekli araçlar ve motorize ekiplerle sokaklarda dolaştı. Özel bir havacılık firması özel helikopteri ile Türk bayrağı asarak alandan geçit yaptı.

Öğrencilerin gösterisi Aydın'daki kutlamalarda da coşku hakimdi. Öğrencilerin kentte yaptığı gösteri sonrası askeri geçit töreni düzenlendi.

Kastamonu İnebolu'da ise Deniz yoluyla İnebolu'ya götürülen cephanelerin İstiklal Yolu'ndan Anadolu'ya taşınması temsili olarak canlandırıldı.

Adana'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Çukurova Üniversitesi tarafından Kupası Durgun Su Kano Yarışları yapıldı.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Kutlamalara bir önce başlayanlar da vardı. Fener alaylarıyla gece aydınlandı.

Kapadokya'da sıcak hava balonları, 29 ekim cumhuriyet bayramı dolayısıyla Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle havalandı.O anlara binlerce kişi tanıklık etti.Balonlar peş peşe gökyüzüne yükseldi. Gün doğumunda gerçekleştirilen tur etkinliği yaklaşık bir saat sürdü.

Denizli’de kutlamaların ilk adresi Valilik önü oldu. Askeri geçit töreni yapıldı.

Kutlamalar tüm gün sürdü. Bayramyeri meydanından 15 Temmuz Şehitleri Meydanına “Cumhuriyet Yürüyüşü” yapıldı.

Karabük'te de gece meşalelerle aydınlandı. Düzenlenen fener alayında katılım yoğun oldu.Vatandaşların ellerinde Türk bayrakları ve fenerlerle katıldığı etkinlikte, ses ve ışık gösterisi yapıldı.

# Manisa # izmir # istanbul # adana # polis # aydın # diyarbakır # kastamonu # bitlis # muğla # cumhuriyet # karabük # van # türk bayrağı # muş # kadıköy # halk oyunları # 29 ekim # 29 ekim cumhuriyet bayramı # Yurtta Cumhuriyet Bayramı # kutlama # Yurttan Bayram manzarları # Vatan Caddesi # bağdat caddesi # İzmir Ödemiş # Türk Bayrakları asıldı # bayramyeri meydanı # kapadokya # zabıta # Çukurova Üniversitesi # araçlar # 29 ekim cumhuriyet bayramı etkinlikleri # Atatürk posterleri