Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Netenyahu benzetmesi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Filistin topraklarına saldıran İsrail Başbakanı Bünyamin Netenyahu'ya benzetti. Akşener'in bu açıklamasına AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert yanıt geldi.

Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Netenyahu benzetmesi

Meral Akşener'in bu sözlerinin ardından siyasette Netenyahu tartışması başladı. AK Parti'den peş peşe yanıt geldi:

- Filistin davasının en güçlü savunucusu olan Cumhurbaşkanımızı, Filistinli çocukların katilleri ile yan yana getirmek ahlak dışı bir sapmadır.

Partisinin grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Filistin topraklarına saldıran İsrail Başbakanı Bünyamin Netenyahu'ya benzetti:

- Bir anlamda Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu olan, Benyamin Netenyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kast etmekten geri durmadı.

Akşener'e AK Parti'den sert yanıt geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Akşener'i kınadıklarını belirtti:

- Cumhurbaşkanımızı, yaşlı, kadın çoluk çocuk demeden Filistinli Müslümanları katleden Netanyahu'ya benzetmek siyasi hayatımızdaki en büyük çirkinliklerden biridir. Netanyahu'nun en çok rahatsız olduğu ve İsrail zulmüne karşı küresel ölçekte oluşan bilinç ve farkındalığın mimarlarının başında Sn Cumhurbaşkanımız gelmektedir. İkisini birbirine karıştırmak Netanyahu'nun kara propagandasına destek olmaktır sadece.

Grup toplantısında konuşan Akşener, Netenyahu benzetmesinin yanı sıra Atlantik cephesinin sözde Doğu Türkistan kışkırtmasını da devam ettirdi:

- Doğu Türkistan için bu kadarını bile yapamadılar. Dün kürsüden insanlık nutukları atan Sayın Erdoğan, Çin mezalimine karşı, Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için ağzını bile açamamıştı. Doğu Türkistan'a sahip çıkmak yasak. Sokağa çıkmak yasak. Okula gitmek yasak.

Öte yandan MHP lideri Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, eski HDP Genel Başkanı'na sahip çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi:

- HDP'ye peşinen bakanlık müjdesi veren CHP, PKK'yı devlet yönetimine taşımayı düşünecek kadar bu ülkeye, bu millete yabancılaşmıştır. CHP Genel Başkanı HDP'nin adeta eşbaşkanlığına taliptir. Ahı gitmiş vahı kalmıştır. HDP'yle yatmış, PKK'yla uyanmıştır.

# chp # erdoğan # pkk # ak parti # hdp # israil # cumhurbaşkanı # Ömer Çelik # Akşener # ittifak # netanyahu