Mısır'ın başkenti Kahire'de tren platforma çarparak patladı: Ölü sayısı artıyor

Mısır'ın başkenti Kahire'de bir trenin raydayken Ramses istasyonun yakınına yüksek hızla yaklaşırken bir platforma çarparak alev aldı ve patlamaya neden oldu. Olayda ölü sayısı 12'ye yükseldi, yaralı sayısı da 15 oldu. Kaza ve yangının ardından Mısır Ulaştırma Bakanı Hişam Arafat istifa etti

Mısır'ın başkenti Kahire'de tren platforma çarparak patladı: Ölü sayısı artıyor

Mısır'ın başkenti Kahire'de bir trenin yandığı bildirildi.

Porravi'ye göre, tren raydayken Ramses istasyonunun yakınında ateş aldığı ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre, bir trenin depodan ayrıldığı aktarıldı. Yüksek hızda hareket halindeyken trenin üstü kapalı bir yere çarptığı belirtildi. Çarpmanın etkisiyle patlama meydana geldi.

Sky News Arabia'nın aktardığı habere göre, olay sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükselirken ve 15 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden kişilerin sayısının artabileceği belirtildi.

İSTİFA ETTİ

Mısır resmi haber ajansı MENA, Başbakan Mustafa Medbulli'nin Ulaştırma Bakanı Arafat'ın istifasını kabul ettiğini duyurdu.

Mısır Sağlık Bakanı Hale Zayid ise olay yerindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada 20 kişinin yaşamını yitirdiğini, 43 kişinin yaralandığını söyledi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde tren istasyonuna hızla gelen boş bir lokomotifin rayların bitişindeki demir engellere çarpması sonucu yakıt tankının patladığı ve büyük bir alev topunun oluştuğu görülüyor.

ulusal.com.tr

# mısır # Kahire # ramses