Asırlık nineye meslek lisesi desteği

Sivas'ta yalnız yaşayan 94 yaşındaki Ferhunde Cangül'ün eskiyen evine meslek liselilerin eli değdi. Ferhunde ninenin evi, "Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor" adlı proje kapsamına alındı. Öğretmenlerin aralarında topladıkları paralar ve öğrencilerin destekleriyle tamir edildi

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yalnız yaşayan 94 yaşındaki Ferhunde Cangül'ün bakımsız evi, öğretmenlerin aralarında topladığı para ve meslek lisesi öğrencilerinin desteğiyle tamir edildi. Ferhunde Cangül, 25 yıl önce eşini kaybetti, yalnız yaşamaya başladı. Çocuğu olmayan Cangül, ilerleyen yaşı nedeniyle evin ve bahçenin eksiklerini gideremeyince ilçedeki öğretmenler ve öğrenciler yardımına koştu.

"Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor" projesi kapsamında, Ahmet Turgay İmamgiller Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile kardeş okul Mehmet Emin Tuna Ortaokulu, evin tadilatı için kolları sıvadı.

Evin kapı ve pencereleri, Ahmet Turgay İmamgiller Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi metal bölümü öğrencileri tarafından okul atölyesinde üretildi. Kapı ve pencereleri kendi imkanlarıyla taşıyarak monte eden öğrenciler, daha sonra bunları boyadı ve evin diğer tamir işlerini ve eksiklerini giderdi.

Çalışmaları duvar dibinden izleyen Ferhunde nine, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Ev için gerekli malzemeler, öğretmenlerin kendi arasında topladığı 5 bin lirayla alındı. Öğrenciler de okulda kazandıkları tüm mesleki becerileri ortaya koydu. Ev elbirliğiyle yenilendi.

# Sivas # nine # meslek lisesi