F tipi örgütle mücadelede zayıf kalan valilerin görev yeri değişti

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Valiler Kararnamesi'ne göre yapılan vali atamalarının şifreleri belli oldu. Valilerin f tipi örgütü ile yeterli mücadele etmediği ve terörle mücadele operasyonlarında asker ile uyum sorunu yaşadığı için kararname kapsamına merkeze alındığı belirtiliyor.

F tipi örgütle mücadelede zayıf kalan valilerin görev yeri değişti

F tipi örgüt ile mücadelede yeterli performans gösteremediler. Terör örgütü PKK ile mücadele operasyonlarında asker ile uyum sorunu yaşadılar.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Valiler Kararnamesi'ne göre 22 vali merkeze çekildi, 24 ile yeni vali atandı, 26 valinin ise yeri değiştirildi. Görev yeri değiştirilen ve merkeze çekilen valilerin şifresi de ortaya çıktı.

Buna göre, Mardin'de PKK'ya yönelik operasyonlarda asker ile yetki tartışması iddialarıyla gündeme gelen Vali Ömer Faruk Koçak, Aydın valiliğine atandı. Nusaybin ilçesinde operasyonlar yürütülürken komuta, validen alınıp en üst düzey askere verilmişti.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, kentte f tipi örgüte yönelik operasyonlarda gözaltına alınan türbanlı kadınlara kelepçe takılmasına ilişkin soruşturma başlatmıştı. Bektaş, şimdi Rize'ye atandı.

Karaman Valisi Murat Koca, çocuklara cinsel istismar olayıyla gündeme gelen Ensar Vakfı'yla ilgili "O yurtlardan haberim yoktu" demişti. Ancak, Valiliğe bağlı İl Özel İdaresi tarafından Vakfın Karaman şubesine 25 bin liralık yardım yapıldığı ortaya çıkmıştı. Koca, şimdi merkez valisi olarak atandı. Yeni Karaman valisi ise Kilis'e terör örgütü IŞİD'in attığı roketler için "Ben süpermen miyim, havada yakalayayım" diyen Süleyman Tapsız oldu.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu da merkeze atanan valiler arasında yer aldı. Cebiroğlu'nun, bir okul ziyaretinde sert sözlerle eleştirdiği bir öğretmen, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Yalova'ya Cumhuriyetin 4'üncü kadın Valisi olarak daha önce kaymakamlık görevi yürüten Tuğba Yılmaz atandı. 39 yaşındaki Yılmaz, Türkiye'nin en genç valisi oldu.

Cerrattepe'de doğa katliamına karşı eylem yapılmasıyla gündeme gelene Atrvin'de de Vali Kemal Cirit görevden alındı. Cirit, eylemler sırasında kenti terk eden ve rapor alan il emniyet müdürü ile karşı karşıya gelmişti.

ulusalkanal.com.tr

# valiler kararnamesi