Cumhurbaşkanı Erdoğan Vatikan'da böyle karşılandı! Papa ile neler görüşüldü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan resmi temaslar için Vatikan'da. Papa Francis ile görüşen Erdoğan resmi törenle karşılandı. İkili görüşmede gündem Amerika'nın Kudüs kararı ve BM'de alınan karardı. Ziyaret 59 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı düzeyinde yapılan ilk ziyaret

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet Vatikan ve İtalya'da resmi temaslarda bulunmak üzere Roma'da...

59 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ziyaret için Vatikan'a giden Erdoğan, Apostol Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Erdoğan'ı San Damaso Kapısı'nda Başpiskopos Georg Ganswein karşıladı.

Karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Franciscus ile baş başa görüşmeye geçti.

Cumhurbaşkanı Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile yapılan görüşme 1 saat sürdü. Görüşmede Amerika'nın Kudüs kararı ele alındı.

Papa Franciscus ve Cumhurbaşkanı Erdoğan birbirlerine hediye takdim etti.

İkili görüşme sonrası Erdoğan, Vatikan Başbakanı Kardinal Pietro Parolin'i kabul etti.

Vatikan temaslarını tamamlayan Erdoğan ve beraberindeki heyet önce Roma'da Cumhurbaşkanlığı Sarayında İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella bir araya geldi.

Sonrasında İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile görüşecek Cumhurbaşkanı, akşam İtalya'nın önde gelen iş adamları ile yemek yiyecek.

GÖRÜŞME 1 SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Vatikan'da Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile bir saat süren baş başa görüşmesi sona erdi.

Papa Franciscus, Apostol Sarayı'nda, konuklarını ağırladığı Kütüphane Salonu'ndaki görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı. TSİ 11.53'te başlayan baş başa görüşme 12.54'te sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beraberindeki heyet Papa'ya takdim edildi.

Heyette, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın hazır bulundu.

Ardından Papa Franciscus ve Cumhurbaşkanı Erdoğan birbirlerine hediye takdim etti.

Erdoğan, Papa'ya eski İstanbul'u 24 parçada tasvir eden minyatür İznik çinisi ile Mesnevi'nin İtalyanca ve İngilizce baskılarını hediye etti.

Papa da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a barışı simgeleyen madalyon takdiminde bulundu.

Erdoğan ve Papa, sunulan hediyeler hakkında birbirlerine bilgi verdi.

GÖRÜŞMEDE NE KONUŞULDU

Erdoğan ile Papa görüşmesinde, ABD yönetimine Kudüs kararının sakıncaları ve uygulamaya geçirilmemesi yönünde telkinleri sürdürmenin önemine değinildi.

Ayrıca, görüşmede Kudüs'ün, BM kararları ve uluslararası hukuk tarafından belirlenmiş statüsünün muhafaza edilmesi gerektiğini vurgulandı.

Görüşmede yabancı düşmanlığı ve İslamofobi ile ortak mücadeleye değinildi, dinleri terörle ilintilendirmenin yanlış olduğu vurgulandı.

ulusal.com.tr

# erdoğan # papa # Vatikan