Kademeli normalleşme için 4 kriter belirlendi

Salgın ile mücadelede 1 Mart itibariyle kademeli normalleşme sürecine girilecek. İller 4 kriter çerçevesinde puanlandırılacak. Bu puana göre risk durumları renklerle ifade edilecek. Düşük riskli "mavi", orta riskli "sarı", yüksek riskli "turuncu" ve çok yüksek riskli iller "kırmızı" renkle gösterilecek. Rengi mavi olan illerde normalleşme başlayacak.

Kademeli normalleşme için 4 kriter belirlendi

Haber: Dilek Doğan - Kamera: Emre Alp Genç

1 Mart'ta kademeli normalleşme başlayacak. İller dört kriter çevresinde puanlandırılacak. Her ilin karnesi bulunacak.

Kovid-19 ile mücadele için alınan tedbirler illerin vaka sayısına göre gevşetilip arttırabilecek.

Kriter için dört renk belirlendi. Mavi düşük, sarı orta turuncu yüksek, kırmızı çok yüksek riskli illerin rengi olacak.

Yüz binde 10'un altındaki iller düşük riskli mavi, yüz binde 11-35 arası orta riskli sarı, yüz binde 36-100 arası yüksek riskli turuncu ve yüz binde 100’ün üstündeki iller çok yüksek riskli kırmızı olarak gösterilecek.

Mavi olan illerde normalleşme başlayacak. İller için alınan tedbirlerde yapılacak değişiklikler 2 haftalık izleme sonrasında belirlenecek.

İllerdeki 7-14 günlük vaka sayıları, testte pozitiflik oranları, yoğun bakım doluluk kapasiteleri ile servislere yeni hasta yatış durumu ve illerdeki aşılama durumunu göre puanlama yapılacak.

Kısıtlamaya uymayan illerde alınacak önlemler o il özelinde uygulanacak.

# pandemi # koronavirüs # Kovid19 # test # normalleşme # mücadele # kırmızı # Sarı # salgın # vaka sayıları # Kademeli normalleşme # vakalar # normalleşme süreci # il # turuncu # salgınla mücadele # Kovid19 ile mücadele # Mavi # kriter # test pozitif