Ekonomist Uğur Civelek'ten emeklilikte yaşa takılanlar EYT, kıdem tazminatı, reform paketi ve erken seçim açıklaması

Ekonomist Uğur Civelek, açıklanan reform paketinin buram buram küreselleşme koktuğunu söyledi. Kıdem tazminatının ciddi bir sorun olduğunu söyleyen Civelek, "Zaman içinde bunların rakamı küçülebilir. Ve bu fonlar da günü kurtarmak adına çarçur olabilir. Mağduriyetler, büyüyebilir." şeklinde konuştu. Civelek, emeklilikte yaşa takılanlar EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. Civelek, yeni seçimle ilgili, "Ekonomisi kırılgan olan bir ülkede 4.5 yıl seçim olmadan devam edebilmenin kolay olmadığını düşünüyorum." dedi

Ekonomist Uğur Civelek, Ulusal Kanal'da Murat Şahin'in sunduğu Halkın Ekonomisi programında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Civelek, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladğı ekonomide reform paketiyle ilgili "Paket, buram buram küreselleşme kokuyor. Bu program, Türkiye'nin kırılganlığını azaltamaz. Ekonomi paketinde Merkez Bankası'nın adı anılmadı" dedi.

Ekonomist Civelek, kıdem tazminatının ciddi bir sorun olduğunu söyledi. Civelek, "Zaman içinde bunların rakamı küçülebilir. Ve bu fonlar da günü kurtarmak adına çarçur olabilir. Mağduriyetler, büyüyebilir." şeklinde konuştu.

Uğur Civelek, "Borç yapılandırmalarına abone olduk" ifadelerini kullandı.

Civelek, "Daralacak ekonomi, kırılgan olmaya devam eder" bilgisini paylaştı.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT)

Civelek, emeklilikte yaşa takılanlar EYT ile ilgili şunları söyledi:

"Emeklilikte yaşa takılanların öncelik gündem maddesi, içinde bulundukları durum. Tercihlerini buna göre yapmaları da çok doğal. Bu kitle büyüme eğiliminde. Bunun talepleri karşılanmadığı için iktidara oy vermelerini beklemek zor. Bu oy kaymaları yaratarak iktidarı daha zayıflatabilir. Bugün programda içi doldurulmadan sosyal güvenlik sisteminde de bir reformdan bahsedildi. Bu nasıl olacak? Emeklilikte yaşa takılanlar, bu işe dahil edilecek mi? Bilmiyoruz. Sadece bir küçük cümle. Neyle beraber? Bireysel emeklilik, ikinci demeklilik diye, tamamlayıcı emeklilik tanımını kullandılar. Kıdem tazminatlarına göz koydular. Sosyal güvenlik sisteminin açıklarını azaltmak, emekli sayısını azaltma, emekli maaşı alanların satın alma gücünü indirmeye şekillenirse o zaman yaşa takılanların sayısı daha hızlı artmaya başlayabilir. O zaman da seçimler çok daha erken olabilir."

ERKEN SEÇİM

Civelek, yeni seçimle ilgili, "Ekonomisi kırılgan olan bir ülkede 4.5 yıl seçim olmadan devam edebilmenin kolay olmadığını düşünüyorum." dedi.

ulusal.com.tr

# ekonomi # erken seçim # Emeklilikte yaşa takılanlar # eyt # uğur civelek # kıdem tazminatı # reform paketi