Suudi Arabistan, ABD'nin Kaşıkçı raporunu reddetti

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ABD'nin yayınladığı raporu kesin bir dille reddettiğini açıkladı.

Suudi Arabistan, ABD'nin Kaşıkçı raporunu reddetti

ABD, Cemal Kaşıkçı raporunu yayımladı. ABD istihbaratının hazırladığı raporda, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesini onaylayan kişinin Veliaht Prens Muhammed bin Selman olduğu belirtildi.

Raporda, "Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, İstanbul'da yakalanması ya da öldürülmesine yönelik operasyonu onayladığı sonucuna ulaştık." ifadesi yer aldı.

Kaşıkçı'yı öldüren 15 kişilik ekibin 2 Ekim 2018'te İstanbul'a geldiği ve bu ekipte Muhammed bin Selman için çalışan kişilerin olduğu tespit edildi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı ise Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ABD'nin yayınladığı raporu kesin bir dille reddetti.

Suudi Arabistan yönetimine yönelik hakaret içerikli asılsız sonuçların yer aldığı söz konusu raporun hiçbir şekilde kabul edilmesinin mümkün olmadığı ifade edildi. ABD raporunun gerçeklerle bağdaşmayan birtakım bilgi ve sonuçlar içerdiği ileri sürüldü.

Birleşmiş Milletler raportörü ise ABD'ye Veliaht Prens'e yaptırım çağrısı yaptı. Agnes Callamard(Egnıs Kalimırd), Veliaht Prens ve Kaşıkçı cinayetindeki diğer sorumluların kişisel mal varlıklarına ilişkin yaptırım uygulanması gerektiğini ifade etti.

# abd # cinayet # suudi arabistan # cemal kaşıkçı # dışişleri bakanlığı # Muhammed bin Selman # kaşıkçı # Selman