Gazeteci Serena Shim Suruç'ta öldü

İran'ın İngilizce yayın yapan kanalı Press TV muhabiri Serena Shim ve kameramanı Suruç'ta yaşanan trafik kazasında hayatını kaybetti. Kaza, ekibi taşıyan aracın bir beton mikseri ile çarpışması sonucu meydana geldi. Kazaya karışan kamyon şoförünün kimliği ise açıklanmadı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bulunan İran'ın ingilizce yayın yapan resmi televizyonu Press Tv ekibi trafik kazası geçirdi. Bir mikser kamyonuyla çarpışan araçtaki Lübnan asıllı Amerikalı muhabir Serana Shim olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kaza Suruç ilçesine bağlı Aligör Mahallesi'nde meydana geldi. Press TV muhabiri Shim ile kameraman Juddy Irish'i taşıyan otomobil, karşı yönden gelen beton mikseri ile çarpıştı.

Shim olay yerinde hayatını kaybederken, kameraman Irish ise Suruç Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Ancak bölgedeki Press Tv ekibine Irish'ın sağlık durumu ile ilgili bilgi verilmiyor.

Kazaya karışan iki sürücünün de kimlikleri açıklanmadı. Ancak beton mikserinin kullanan sürücünün gözaltına alındığı öğrenildi. İfadesi alınan sürücü daha sonra serbest bırakıldı.

İran, yaşanan kazanın şüpheli olduğunu açıkladı. Press TV ise olayı, "Şüpheli kaza" olarak servis etti.

Serena Shim, yakın zamanda Türkiye'deki istihbarat birimleri tarafından "ajan olmakla" suçlandığını iddia etmişti.

2006 yılından beri Press Tv'de çalışan Serena Shim yaklaşık 1 yıldır Türkiye'de bulunuyordu. Shim'in ailesi ise kızlarının cenazesini almak üzere Türkiye'ye geliyor.

Haber: Deniz Çağlayan-Gİzem Güneş

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

# suriye # türkiye # pkk # gazeteci # şanlıurfa # muhabir # suruç # ışid # ayn el arab # serena shim