Salgın döneminde balığa talep arttı

Eylül ayının başında “Vira Bismillah” diyerek denize açılan balıkçılar, bu yıl da ekmeklerini mavi sularda aradı. Egeli balıkçılar, koronavirüs salgınında geçirdiği sezonun sonuna geldi.

Salgın döneminde balığa talep arttı

Koronavirüs salgını döneminde artan balık talebine yetişmeye çalışan Egeli Balıkçılar, bu sezon hem av hem de ciro açısından bereketli bir dönemi geride bırakıyor.

Eylül ayında başlayan av sezonuyla denize açılan balıkçılar, bu yılı salgının gölgesinde geçirdi. İç piyasadan gelen talep fazla olunca onların da mavi sulardaki mesaisi bu süreçte daha arttı.

İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Çakan, dönem içerisindeki hava şartlarının da kendilerini zorladığını belirtti.

Karadeniz’de kısmi olarak ticari hamsi avcılığının durdurulmasına da değinen Çakan, kararın sürdürülebilir balıkçılık açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Egeli Balıkçılar, 15 Nisan’da kapanacak olan 2020-2021 sezona yaklaşırken, gelecek sezon hazırlıklarına ise şimdiden başladı.

# pandemi # piyasa # karadeniz # salgın # kovid 19 # balık # eylül # balıkçı # vira bismillah # av sezonu # balık avı # koronavirüs salgını # balıkçılar # Egeli balıkçılar # mavi sular # İzmir Balıkçı İş Adamları Derneği # balığa talep # balık avcılığı