Taliban'dan Türkiye açıklaması: ''Türkiye'yi düşman olarak değil müttefik olarak görüyoruz''

Afganistan'ı kontrol altına alan Taliban'ın liderlerinden Molla Muhammed Yakup'un ofisi, Türkiye ile kurmak istedikleri ikili ilişkiye dair açıklamalarda bulundu. Yetkililer Türkiye'yi bir düşman olarak değil müttefik olarak gördüklerini ifade etti.

Taliban'dan Türkiye açıklaması: ''Türkiye'yi düşman olarak değil müttefik olarak görüyoruz''

Taliban'ın önemli isimlerinden, aynı zamanda eski lider Muhammed Ömer'in oğlu olan Molla Muhammed Yakup'un ofisi Independent Türkçe'den Emir Ekşioğlu'nuh sorularını yanıtladı.

Türkiye ile ikili ilişkiler hakkında yetkililer, "Türkiye, yakın ilişkiler kurmak istediğimiz bir ülke" açıklamasında bulundu:

Molla Muhammed Yakup'un ofisinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: ''Erdoğan'dan bize karşı saygılı olmasını arzuluyoruz. Türkiye, birçok Afgan'ı barındıran ve yakın ilişkiler kurmak istediğimiz bir ülke. Türkiye'yi bir düşman olarak değil müttefik olarak görüyoruz.

Afganistan topraklarında hiçbir ülkenin bulunmasına izin vermeyeceklerini söyleyen yetkililer, "Kısa süre içerisinde hangi ülke olursa olsun Afganistan İslam Emirliği topraklarında yabancı güçleri işgalci olarak görüp gerekeni yapacağız." şeklinde konuştu.

# türkiye # türk # taliban # Türkçe # kabil # Independent Türkçe