İyi Partili Lütfü Türkkan HDP'nin kapatılması için hodri meydan dedi

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan KRT TV'de partisinin HDP'nin kapatılmasına ilişkin soruları yanıtladı. Türkkan, ''Bizi sınamak için söylüyorsa ben de meydan okuyorum getirin evet diyeceğiz.'' dedi.

İyi Partili Lütfü Türkkan HDP'nin kapatılması için hodri meydan dedi

İyi PartiGrup BaşkanvekiliLütfü Türkkanpartisinin HDP'nin kapatılmasına ilişkin görüşlerini açıkladı.

Türkkan, KRT TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman programına konuk oldu.

Türkkan, Hacır'ın ''İyi Parti HDP'nin kapatılmasına nasıl bakıyor?'' sorusunu yanıtladı.

HDP'yi Cumhur İttifakı'nın muhalefeti bastırma aracı olarak gören Türkkan, hükümetin HDP'nin kapatılma kararını Meclis'e getiremeyeceğini ifade etti:

- HDP, Cumhur İttifakı'nın yanında duran levye veya beyzbol sopası. Muhalefeti dövmek için devamlı bunu çıkarıyor.

- HDP kapatılırsa bunların bu imkanı kalmayacak. 1990'da HEP kapatılmış. Bugüne kadar 8 tane parti kapatılmış 2021'de başlatılan soruşturmaya kadar. Neticede bir daha gelmişler.

- HDP ile alakalı kararı getirsinler Meclis'e biz parti adına evet diyeceğiz. Ama soruşturmada bu partinin gerçek anlamda terörle iltisaklı olduğu zaten savcılık soruşturmasında ortaya çıkacaktır. Gelecektir, o zaman veririz.

- İddia ediyorum. Böyle bir kararı ne getirebilirler ne de böyle bir şey yapabilirler. Bizi sınamak için söylüyorsa ben de meydan okuyorum getirin evet diyeceğiz. Getirmeyecekler, getiremezler.

- Çünkü bu beysbol sopasına bunların her zaman ihtiyaçları var. Ne zaman muhalefeti dizayn etmeye çalışıyorlar. bir HDP sopası çıkıyor.

- Akil adam dedikleri insanları PKK propagandası yapmak üzere, Öcalan'ı meşrulaştırmak üzere Anadolu'da kent kent, ilçe ilçe, kasaba kasaba dolaştırdıklarını hatırlamıyor muyuz? Aynı adamlar ne oldu şimdi? Siz bu akil adamları sadece ve sadece PKK'yı meşrulaştırmak için kurdunuz.

# terörist # hdp # İyi Parti # öcalan # parti # meclis # hükümet # hdp kapatılsın # lütfü türkkan # muhalefet # cumhur ittifakı # gürkan hacır # Hep # grup başkanvekili # krt tv # levye