Mısır ile Türkiye arasında gerginlik tırmandı!

Mısır ile Türkiye arasındaki karşılıklı açıklamalar gerginliği tırmandırdı. Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın 11 polisin öldürülmesi olayını hatırlatıp "Türkiye öldürülenler konusunda herhangi bir duygu taşımıyor" açıklamasına Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, Mısır'ın açıklamalarını "trajikomik" olarak değerlendirdi.

Mısır ile Türkiye arasında gerginlik tırmandı!

Mısır hükümetinin, Kirdase katliamında 11 polisi öldüren 183 kişi hakkında verdiği idam cezasının ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklama gerilimi arttırdı.

Cezaların kesinleşmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "mahkemelerde alınan kararların siyasi olduğu" ifade edilmiş ve kararlar kınanmıştı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın bu açıklamaya yanıtı gecikmedi. Yanıtta, açıklama "iğrenç" olarak nitelendirildi. Türkiye'nin 11 polis memurunun öldürülmesine ilişkin duygu taşımadığı ifade edildi.

Mısır'dan gelen yanıt üzerine Türk Dışişleri Bakanlığı ikinci bir açıklama yaptı. Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, "bu açıklama devlet yönetimi anlayışı silah-baskı-zulüm üçgenine dayanan Mısır darbe yöneticilerinin trajikomik çabalarından bir yenisini teşkil etmektedir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # mısır # gerginlik