Tüm illere uyarı yapıldı! FETÖ'nün yeni planı deşifre oldu

Cezaevindeki FETÖ'cülerin kendi aralarında "Mors Alfabesi"ne benzer bir şekilde şifrelerle "Kriptolu haberleşme Sistemi" oluşturduğu tespit edildi. Tespiti, Emniyet Genel Müdürlüğü yaptı. Kabartma, noktalama ve çizgilerle haberleşme yapıldığını tespit eden emniyet, 81 il teşkilatına uyarı genelgesi gönderdi

Tüm illere uyarı yapıldı! FETÖ'nün yeni planı deşifre oldu

Terör örgütünün yeni haberleşme sistemi oluşturduğu öğrenildi, emniyet harekete geçti.

15 Temmuz'un bastırılmasının ardından cezaevine koyulan FETÖ'cülerin, kendi aralarında "Mors Alfabesi"ne benzer bir "Kriptolu haberleşme Sistemi" oluşturduğu deşifre edildi. Mors Alfabesi, nokta ve kısa çizgilerle bilgi aktarımını sağlayan bir yöntem olarak biliniyor.

Deşifreyi Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı yaptı.

Emniyetin 81 il teşkilatına gönderdiği uyarı genelgesine göre, örgüt üyeleri çeşitli materyallerden yararlanarak şifreli haberleşiyor.

Buna göre, kabartma, noktalama ve çizgilerle kriptolu haberleşme yapıldığı, örgüt üyelerinin özellikle cezaevlerinde dış destek alıp almadığının araştırılması istendi.

Şifreli haberleşmeyi cezaevine taşıyan veya cezaevinden alıp dışarı çıkararak örgüte yardım ve yataklık yapan kişilerin olup olmadığı da araştırılıyor.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # Emniyet Genel Müdürlüğü # emniyet