Test sürüşleri bitti, sıra deneme seferlerine geldi

Türkiye'nin ilk demir yolu hatlarından birisi olan Samsun-Sivas Kalın hattında test sürüşleri bitti, sıra deneme seferlerine geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hattın yarın ticari deneme seferlerine açılacağını duyurdu. Bakan, “Vatandaşların ihtiyaçlarını en hızlı ve en güvenli şekilde bu hat üzerinden taşımaya başlamayı da amaçlıyoruz” dedi.

Test sürüşleri bitti, sıra deneme seferlerine geldi

Türkiye'nin ilk demir yolu hatlarından birisi olan Samsun-Sivas Kalın hattında test sürüşleri bitti sıra deneme seferlerine geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hattın yarın ticari deneme seferlerine açılacağını duyurdu. Bakan, “Vatandaşların ihtiyaçlarını en hızlı ve en güvenli şekilde bu hat üzerinden taşımaya başlamayı da amaçlıyoruz” dedi.

Samsun-Sivas Kalın demir yolu hattı açılıyor.

1932 yılında açılan Samsun-Sivas Kalın demir yolu hattı 83 yıllık hizmetin ardından 2015’te modernize edilmek için ulaşıma kapatılmıştı. Çalışmaları tamamlanan hattın 4 Mayıs’ta ticari deneme seferlerine başlayacağı açıklandı. Açıklamada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan geldi.

Bakan, proje kapsamında 378 kilometre hattın tüm alt ve üst yapısının yenilendiğini belirtti. Karaismailoğlu, “Test sürüşlerimiz 2 lokomotif, 6 yük vagonu ve 1 personel vagonu olmak üzere toplamda 500 ton yük ile devam ediyor” dedi.

Adil Karaismailoğlu, demir yolu hattının modernizasyonu kapsamında 40 tarihi köprünün de restore edildiği bilgisini paylaştı.

Modernizasyon sonrasında hat kapasitesinde yüzde 50'lik artış olacağına da dikkat çekti Bakan. Ticari seferlerin başlamasıyla vatandaşların ihtiyaçlarının da hızlı şekilde bu hat üzerinden taşınacağının amaçlandığını da ekledi.

ulusal.com.tr

# Sivas # samsun # demir yolu