Son dakika haberleri... S-400 sevkiyatı devam ediyor! 14'üncü uçak Mürted'e indi

S-400'e ait parçaların Türkiye'ye sevkiyatı 14'üncü uçakla devam etti. 12 Temmuz'da başlayan sevkiyat kapsamında bugün 2 kargo uçağı daha Ankara'daki Mürted Hava Meydan Komutanlığına iniş yaptı.

Son dakika haberleri... S-400 sevkiyatı devam ediyor! 14'üncü uçak Mürted'e indi

Amerika'nın yaptırım tehditlerine boyun eğmeyen Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemine ait parçaların sevkiyatı devam ediyor.

12 Temmuz'da başlayan sevkiyat kapsamında 17 Temmuz Salı günü 2 uçak daha Ankara'daki Mürted Hava Meydan Komutanlığına iniş yaptı. Böylece Rusya'dan gelen uçak sayısı 14 oldu.

Antonov-124 ile İlyuşin isimli kargo uçaklarının getirdiği parçalar, özel vinç ve ağır tonajlı TIR'larla Türk ve Rus uzmanların kontrolünde hangarlara taşındı.

Mürted'e şu ana kadar füzelerin yerleşeceği tüpler, bazı elektronik düzenekler, rampa, komuta kontrol ve radarların bazı parçaları indirildi. Sevkiyat sürerken bazı parçaların da birleştirildiği ifade ediliyor.

Sistemin füzeleri ise uluslararası havacılık kuralları nedeniyle deniz yolu ile getirilecek. Bu kapsamda füzelerin önce Samsun limanına, ardından da karayoluyla Ankara'ya taşınması bekleniyor.

S-400 hava savunma sistemlerinde 600 kilometre radar, 400 kilometre ise füze menzili bulunuyor. Tehdidi 10 saniyede algılayabilen sistemin füzeleri saniyede 4,8 kilometrelik hıza ulaşabiliyor.

ulusal.com.tr

# türkiye # rusya # s-400 # mürted