Bi Ondan Bi Bundan büyük ses getirdi

Şebnem Özinal ve Ufuk Ağca'nın sunduğu Ulusal Kanal'ın yeni başarılı programı Bi Ondan Bi Bundan medya camiasında ses getirmeye devam ediyor. Geccemekan sitesi yazarı Caner Ural Ulusal Kanal'da yayınlanan Bi Ondan Bi Bundan programının sunucuları ile röportaj yaptı. Şebnem Özinal ve Ufuk Ağca Programın nasıl ortaya çıktığından tutunda hayatlarına kadar her şeyi röportajda anlattı.

Bi Ondan Bi Bundan büyük ses getirdi

Ulusal Kanal ekranlarının birkaç hafta önce yayın hayatına başlayan programı Bi Ondan Bi Bundan izleyici tarafından çok sevildi.

Her hafta birbirinden farklı ünlü isimleri ekranlara getiren Bi Ondan Bi Bundan şimdiye kadar Yosi Mizrahi, Sema Aydemir, Hande Kazanova ve Mansur Ark gibi ünlü isimleri konuk aldı.

Program bu kadar ses getirince Geccemekan sitesi yazarı yazarı Caner Ural, programın sunucuları Şebnem Özinal ve Ufuk Ağca ile röportaj gerçekleştirdi.

Ural, röportajında Bi Ondan Bi Bundan programı hakkındaki tüm merak edilen soruların yanıtlarını Şebnem Özinal Ve Ufuk Ağca'ya sordu.

Bİ ONDAN Bİ BUNDAN NASIL DOĞDU?

Caner Ural'ın Bi Ondan Bi Bundan nasıl doğdu? sorusuna Ufuk Ağca ve Şebnem Özinal cevapladı.

Ağca, soruya dair şu cevabı verdi:

- Caner’cim öncelikle hoş geldin, yazılarını keyifle okuyorum, bunu söylemezsem olmaz ayıp, bana ayıp kendime saygısızlık sonra da sana saygısızlık, ‘Bi Ondan Bi Bundan’ nasıl başladı, pandemi döneminden evvel başlattık biz bunu programı canım dostum sevgili partnerim Şebnem Özinal ile, Şebnem’e böyle bir proje var ne dersin dedim, program aslında halkın azar azar konuşup ve her konuyu tam anlamıyla bitiremediğinden bu programın adı o nedenle ‘ Bi Ondan Bi Bundan koyduk.

- Şebnem’de programı kabul etti. O da seve seve zaten pandemi döneminde bir işimiz yok’ dedi, ben de kanala gidip geliyordum, böylelikle cumartesi geceleri İnstagram da ‘ Bi Ondan Bi Bundan‘ canlı yayınları yapmaya başladık.

- Bu program yavaş yavaş insanların kulağında fısıltı gazetesi misali yayılmaya başladı ve güzel bir kitle yakaladık, böylelikle ben bunu kanala sundum bütün içeriği ile birlikte kendimiz hazırlıyorduk, kanal da evet deyince Allah’a şükürler kimselere mahçup olmadan ‘ Bi Ondan Bi Bundan ‘ 13 Şubat gecesi Ulusal Kanal da yayın hayatına başladı.

Özinal ise Caner Ural'ın soruna şu şekilde cevapladı:

- Ufuk sayesinde doğdu. Daha evvel yaptığı programa konuk olmuştum. Bir fikir attı ortaya ‘Pandemi Geceleri’ diye böylelikle instgram da canlı yayın yapmaya başladık.

- İlgi gördü yayınlarımız aynen böyle konuşuyorduk ‘Bi Ondan Bi Bundan’ evde gündemi hayatı konuşurken, bizim karşılıklı konuşma şekli insanlara eğlenceli geldi.

- İlk programınız konuğu Yosi Mizrahi idi, gelen konuk programı kendi programı gibi sahipleniyor bundan seyirci de sizlerde memnunsunuz herhalde.

Bİ ONDAN Bİ BUNDAN'IN DİĞER PROGRAMLARDAN FARKI NE?

Ağca Bu soruya şu şekilde cevap verdi:

- Farkı ne biliyor musun, fiyatı demeyeceğim çünkü fiyatı yok bu programın, bu program da bütün bölümler neşeli ve nitelikli Perde Açılsın, Sosyal Alem.

- Zaman Tüneli hepsi kendi bulduğumuz halkın sevdiği isimlerle birlikte gerçekleştirdiğimiz bölümlerimiz var, bir de sohbet eğlenceli nitelikli sohbet ve bölümlerde verdiğimiz sosyal mesaj kamu spotu ile sohbetinde eğlenceyi de bu programda görüyorlar.

- Sadece magazin ile onun bacağını onun eteğini eleştirmek ile bir program yapılmadığının farkına varıldı artık, çünkü evde sohbet çok güzel sohbetin de eğlencesi nitelikten geçiyor, örnek vereyim Cem Yılmaz ne yapar Cem Abi soft mizah yapar, ilk önce kendi güler, sonra karşı taraf güler, zaten mizah da budur. Bizim de yaptığımız dediğim gibi sohbetin eğlencesi, nitelikli sohbet, insanların da buna ihtiyacı var, onu kaliteleştirmek sunucularda bitiyor.

ŞEBNEM ÖZİNAL KİMDİR? EKRANLARA UZANAN 30 YILLIK SERÜVEN

Şebnem Özinal kendini şöyle değerlendiriyor:

- 1991 yılında Dormen Tiyatrosu ile başladım ben tiyatroya aynı zamanda mankenlik yapıyordum o dönem de Neşe Erbek Ajans’da idim. Üniversite de okuyordum, harçlığımı çıkarayım diye mankenlik, modellik işine girişmiştim. Bunun ile beraber Dormen Tiyatrosundan teklif geldi ve tiyatroya girdim.

- Tiyatro ile eş zamanlı olarak dizi film teklifleri gelmeye başladı. TRT de ‘Sonradan Görmeler’ ile başladım. Tekin Akmansoy , Nevra Serezli gibi usta isimler ile çalıştım, yine eş zamanlı olarak tv programı sundum. O zamanlar MagicBox Kanal da ‘Beşinci Vites’ diye bir program vardı onu sunuyordum.

- Sonra Yosi Mizrahi ile beraber bir program sunduk. Buna paralel olarak tiyatro ve tv dizileri devam etti. ‘Böyle Mi Olacaktı’ en uzun süren dizim oldu, Türker İnanoğlu ile uzun yıllar çalıştım.

HİPERAKTİF BİLGİLİ YORULMAZ UFUK AĞCA KİMDİR?

Bi Odan Bi Bundan programının sunucularından olan Ufuk Ağca kendini şu şekilde ifade etti:

- Çok güzel, ben çocukluğuma ineniyim hemen çocukken bile hiperaktiftim. Annem beni yemek yedirmek için asansör ile 4.kata çıkartıp indirir yemek öyle biter idi, bir saat de bütün yastıklar eşyalar bahçede idi.

- O kadar hiperaktiftim ki bütün eşyaları dışarı atardım böyle bir çocuktum. Ama hiperaktiflik çok konuşmak çok bilgili olmak gibi bir şey , bilgili olduğumu çok zaman söylemem okurum, araştırırım gazeteciliği iyi bir şekilde yaparım ama ölene kadar her şeyi de bildiğini bilemezsin tabii ki.

- Evet neşeliyim, neşemi pozitifliğimi hiçbir zaman kaybetmem, negatif insanlardan kaçarım. Beni de level’imi de indirmelerine imkan vermem. Ufuk Ağca nasıl bir adam diye düşünürsen Ufuk Ağca normalde hep üreten hep çalışan işkolik aslında ama Ufudik farklı, neşeli esprili seven kendini seven hayatı seven içindeki çocuğu öldürmemiş bir adam Ufudik, Ufuk Ağca daha farklı dışarıda hiç gülmeyen, normalde huzuru seven bir adam ikisi birleşince başka bir adam çıkıyor UF çıkıyıor, UF da kendini devamlı yenilemeye çalışan bir adam.

EKRANDA UFUK AĞCA SAHNEDE YOSİ MİZRAHİ İKİ ÇILGIN ADAM İLE ÇALIŞIYOR OLMAK NASIL BİR DUYGU?

Şebnem Özinal Ural'ın soruna şöyle bir cevap verdi:

- Ben de biraz çılgın olduğum için ayak uydurabiliyorum. İyi aslında bu tür üretken işlerde çılgın dediğimiz taraflar işe yarıyor hem TV de hem tiyatro da. Hep derim tiyatro deli işi diye, gerçekten çok aklı başında sakin insanların yapabileceği bir iş değil, keza TV de öyle. İkisinden de çok mutluyum.

DÖNEM DÖNEM YAPTIĞIN DEĞİŞİK FORMATLI PROGRAMLAR VAR, NEREDEN BULUYORSUN O İSİMLERİ?

Bu soruya Ufuk Ağca şöyle cevaplandırdı:

- Evet çok yurtdışı formatlı program izliyorum. Orada ki program isimlerini Türkçe’ye çeviriyorum, daha ziyade toplu taşıma araçlarını çok kullandığım için insanları çok seyrederim, onlardan bir şeyler kapmaya çalışırım.

- Bu isimler hep halka uygun halkın tarzında bizim izleyicinin istediği isimler, yani evinde ne konuşuluyorsa o başlıktan çıkan isimler, yani bizim insanın hikayesi bunlar.

- Şimdilerde Ulusal Kanal da ki ‘ Bi Ondan Bi Bundan ‘ Youtube da ‘ Tuş Kilidi ‘ devamlı telefon ile uğraşıyoruz değil mi hep aklıma o gelir benim, bu isim böyle doğdu. ‘Tahin ile Pekmez’ ben tahin ile pekmezi çok severdim. O da öyle doğdu.

- Ayrıca 92.2 Radyo Gol’de Salı günleri canlı yayınlıyoruz. Orada da spor ile sanatı birleştiriyoruz. İlk bölümde futbol yorumcusu ikinci bölümde sanatçı konuğumuz telefon ile yayına katılıyorlar. Nitelikli bir eğlence ve sohbet var , hem bilgilendirme hem eğlenme var. Bilgilendirme olmaz ise eğlenme olmaz, o nedenle insanlarımız hayatta bilgileneceği eğleneceği yapımlardan hoşlanıyor.

İKİLİ PROGRAM YAPMAK KOLAY MI?

Şebnem Özinal, Ağca ile aralarındaki koordinasyonu iyi kurduklarını belirtti ve şu sözlere yer verdi:

- Televizyon da tek başına programlar, canlı yayınlar yaptım bugüne kadar , yayında alıyorsunuz borunuzu tek başınıza öttürüyorsunuz.

- İkili programlara başlayacağım zamanlar tedirginlik oluyor tabii ki ama Ufuk ile pandemi sürecinde çok fazla canlı yayın yaptığımız için kamera da onun avantajını yaşadık aslında ‘Bi Ondan Bi Bundan’ da hiçbir zaman birbirimizin lafına girmiyoruz. Gelen tepkiler güzel pinpon maçı izliyoruz gibi program deniliyor, konuyu bir ben bir Ufuk alıyor ayrıyetten konuk da var.

- Tabii ki de konuğumuza da kaliteli bir zaman vermeliyiz, hem kendini anlatsın hem de bizim videolarımıza yorum yapsın.

- Bunu yönetmek aslında çok da kolay değil.Yayını izlerken çok kolay geliyor olabilir ama öyle değil, Ufuk'un kulağında kulaklık var rejiden komut alıyor, bana gözleri ile anlatmaya çalışıyor. Buna bağlı bir çok şey var, bu koordinasyonu iyi kurduk aramızda.

# ulusal kanal # Bi Ondan Bi Bundan # ufuk ağca # Şebnem Özinal # röportaj # Sema Aydemir # Mansur Ark # Mansur Ark kimdir # Şebnem Özinal Kimdir # Şebnem Özinal Ulusal Kanal # Yosi Mizrahi