Sakarya'da borcu nedeniyle bir çiftçinin aracına el konuldu

Fahiş fiyata çözüm olarak Tarım Kredi Kooperatifleri'ni sunan hükümet, gerçek çözüm olan üreticileri görmezden gelmeye devam ediyor. Dahası ucuz satış yapacağını vadeden Tarım Kredi Kooperatifleri, destek vererek üretmesini sağlayacağı çiftçinin aracına haciz ile el koydu. Duruma isyan eden Resul Bakır, "kazanamazsak borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz?" diye sordu.

Sakarya'da borcu nedeniyle bir çiftçinin aracına el konuldu

Üreterek ekonomiyi kalkındıracak vatandaşa da ucuz ürün ulaştıracak çiftçilerin araçlarına haciz konuluyor.

Ağır girdi maliyetlerine rağmen üretim yapmaya çalışan köylüye bir darbe de Tarım Kredi Kooperatifleri vuruyor.

Amasya Büyükkızılca Köyü’nde sebze üreticiliği yapan Resul Bakır’ın sebze meyve taşıdığı kamyonetine, icra memurları tarafından el konuldu.

Sabah saatlerinde, jandarma, avukatlar ve icra memurları, köyün 1 km uzağında araçları durdurmaya başladı. Bakır’ın aracı da köy yakınında tespit edildi ve durduruldu.

Bakır’ın oğlu Selahattin Bakır, kendilerine hiçbir belge gösterilmediğini belirterek aracın götürüldüğünü söyledi.

2018, 1019 ve 2020 yıllarında Tarım Kredi Kooperatifi’nden toplam 600 bin TL sera yapmak için kredi aldıklarını söyleyen Bakır, şu anda borcun 2 milyon 300 bine çıktığını vurguladı. Bugüne kadar 585 bin TL ödeme yaptıklarını da söyleyen Bakır, bize dekont da verilmedi, aldığımız 600 bin liranın nasıl bu kadar yükseldiğini anlayamadık. Bu kadar yüksek bir parayı nasıl ödeyelim.” diye isyan etti.

Her yıl 200 bine yakın zarar ettiklerini, satış yapamadıklarını, gübre, mazot alamadıklarını ifade eden Selahattin Bakır, “Biz borcumuzu ödeyeceğiz. Ama faizle bu kadar artan miktarı nasıl ödeyelim. Kazanamazsak nasıl ödeyeceğiz, bilmiyoruz” “Faizleri silin borçlarımızı ödeyelim.” dedi.

# sakarya # fiyat # araç # çiftçi # üretim # satış # fiyat artışı # borç # haciz