E-haciz yolda

SGK'ya prim borcu olanlara yönelik e-haciz dönemi geliyor. Düzenleme AKP'nin 2014 programında yer aldı. Buna göre SGK’nın prim borcunu ödemeyenlerin banka hesaplarına elektronik ortamda haciz konulacak.

E-haciz yolda

AKP sosyal güvenlikteki yamayı kapatmak için "e haciz" uygulamasını güdeme getirdi. Hazırlıklar AKP'nin 2014 programında yer aldı. SGK prim borcunu ödemeyenlerin banka hesaplarına elektronik ortamda haciz konulması öngörüldü.

Uygulamayı başlatmak için önce Bankalarla protokoller yapılacak. Bu çerçevede, SGK’ya ödemeleri zamanında yapmayan borçluların banka mevduat hesabına e-haciz işlemi mart ayı itibarıyla başlayacak.

SGK’ya borçlu olanların banka hesaplarındaki paralara anında haciz gelecek. Böylece normal yollardan haftalarca süren haciz işlemleri, artık dakikalar içinde gerçekleşecek.

SGK bu yolla yaklaşık 35 milyar TL civarındaki prim alacağını tahsil etmeyi hedefliyor. Uygulama borçlu işverenler ve Bağ-Kur’lular başta olmak üzere SGK’ya borcu olan binlerce kişiyi ilgilendiriyor. SGK'ya borçlu olanların banka hesapları hiç beklemediği bir anda boşalacak.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # sigorta # sgk # banka # haciz # 2014