Kadir Tobaş'la ilgili bomba iddia: Susan bunun altında kalır!

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, FETÖ'ye 300 milyon lira nakit para gönderdi! Hem de bu hafta..." Gündeme bomba gibi düşen bu iddianın sahibi AKP'li yazar Fatih Tezcan. Savcıları göreve çağıran Tezcan, Topbaş hakkında FETÖ'den soruşturma başlatılmasını istedi. Tezcan'a destek bir başka AKP'li yazar Ömer Turan'dan geldi. İddialara açıklama isteyen Turan " Topbaş'a yurt dışı yasağı konulmasını" istedi.

Kadir Tobaş'la ilgili bomba iddia: Susan bunun altında kalır!

Damadı FETÖ üyeliğinden tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ismi FETÖ'ye yardım iddasıyla gündeme geldi.

Gündeme bomba gibi düşen iddianın sahibi AKP'ye yakınlığıyla bilinen köşe yazarı Fatih Tezcan. "Topbaş, intihar etti" adlı bir yazı kaleme alan Tezcan, Topbaş'ın FETÖ'ye bu hafta içinde 300 milyon dolar nakit para gönderdiğini öne sürdü.

İstanbul Fatih'te FETÖ'ye yakın şirkete ait boş bir arsanın Topbaş tarafından satın alındığını söyleyen Tezcan, arazinin bedelinin en fazla 70 milyon dolar edeceğini ancak Topbaş'ın bu araziye 370 milyon dolar ödediğini belirtti.

Tezcan, damadı, ailesi ve yakınlarının FETÖ'cü olduğunu belirttiği Topbaş'ın FETÖ'den gözaltına alınmasını istedi.

Savcıları göreve çağıran Tezcan, satışın iptal edilmesini, Topbaş'a yurt dışı yasağı konulması çağrısında da bulundu.

"SUSAN ALTINDA KALIR"

Bu iddiaya destek AKP'ye yakınlığıyla bilinen yazar Ömer Turan'dan geldi. Twitter üzerinden açıklama yapan Turan, Topbaş'ın açıklama yapmasını istedi.

Tezcan gibi savcılara seslenen Turan, Topbaş'a yurtdışı yasağı konulmasını istedi.

Turan, "HSYK ve yürekli savcılarınızı göreve çağırıyorum. Bu saatten sonra sessiz kalan bunun altında kalır.. Fetöye açıkca destek veren Başkanlar, İşadamları ve siyasilere dokunulmalı artık. Yoksa kamuoyundaki negatif algı referanduma yansır." dedi.

İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İBB, yaptığı açıklama ile Tezcan’ın iddialarını reddetti. İBB’den Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

İstanbul Fatih İlçesi Vatan Caddesi üzerindeki bir arsa konu edilerek, sosyal medyada İStanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir Topbaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında ortaya atılan iddiaların tamamı asılsızdır. Akıl ve izandan yoksun hezeyanlardan oluşan iftiralara ilişkin gerekli hukuki süreç başlamıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

"KADİR TOPBAŞ İÇİN YAKINDA DÜĞMEYE BASILACAK"

Deneyimli gazeteci Sabahattin Önkibar, geçtiğimiz 2 Şubat günü Aydınlık gazetesindeki köşesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'la ilgili çarpıcı bir iddiaya yer verdi Önkibar, Topbaş için yakında düğmeye basılacağını ifade etmişti.

Önkibar'ın yazısının ilgili bölümü şöyleydi:

Bilgi İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalışan önemli bir bürokrattan.

Diyor ki Alaattin Şahin Büyükşehir Belediyeden sorumlu FETÖ İmamı.

Nuriosmaniye camii eski imamı olan Şahin, Kadir Topbaş tarafından İETT Daire Başkanı, belediye şirketlerine yönetici ve son olarak belediyeye koordinatör yapıldı.

Kadir Topbaş’ın Kavurmacıların damadı olan Genel sekreter Hayri Baraçlı misali bu isme ısrarla dokunmadığını söylüyor...

Aynı AKP’li bürokrat bana Topbaş için yakında düğmeye basılacağını da ifade etti...

Bunlar iddia yani yakıştırma ve yalan olabilir ki kanıtlanana kadar söylenenleri geçerli saymıyoruz... Ancak Kadir Topbaş bu tür spekülasyonları sonlandırmak için bu iki isim hakkında ayrıntılı bilgi vermeli...

ulusalkanal.com.tr

# fetö # AKP # aydınlık gazetesi # Kadir Topbaş # fatih tezcan # sabahattin önkibar # ömer turan