Seçim bitti gündem ekonomi

Yerel seçim gündemi geride kaldı, Türkiye'nin gündemi "ekonomi" oldu. Siyasilerden gelen açıklamalarda da ortak dil 'ekonomi'ydi. Seçimlerin geride kaldığına dikkati çeken iş dünyası temsilcileri, ana gündemin ekonomi olması çağrısında bulundu

Seçim sonrası bir taraf kaybetti, bir taraf kazandı. Açıklamalarda ise Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortak gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 4,5 yıl boyunca başka seçim olmadığını vurguladı. "Yapısal reform"lara odaklanacaklarını ifade etti.

Ancak Türkiye borçlanma ekonomisiyle yüz yüze. Kriz açıklanan her veriyle daha da derinleşti.

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek de "Türkiye'nin önünde zor bir süreç olduğunu" belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da seçim sonrası özellikle "ekonomi" vurgusu yaptı.

TÜSİAD VE TOBB'DAN EKONOMİ VURGUSU

İş dünyası ise reform bekliyor...

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada "Yerel seçimlerin de geride kalmasıyla, önümüzdeki seçimsiz dönem ekonomik, sosyal ve siyasal reform gündemimiz için önemli bir fırsat” denildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da seçim sonuçları hakkında şu açıklamayı yaptı: “Seçimler artık geride kaldı. 4,5 yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bundan sonra Türkiye'nin ilk gündem maddesi ekonomi olmalı.”

ulusal.com.tr

# ekonomi # gündem # yerel seçim # 31 mart