Cudi Dağı'na cami yaptıracak

Son yıllardaki etkili operasyonlarla teröre ağır darbe indirildi. Başarılı operasyonların bir adresi de Şırnak'ta Cudi Dağı. Cudi Dağı, PKK'dan arındırılınca bölge halkı büyük bir nefes aldı. Şırnaklı kanaat önderi Abdülkerim Özdemir de 9 yıldır hayalini kurduğu Cudi Dağı'na cami projesine hız verdi.

Cudi Dağı'na cami yaptıracak

Terör dağ, bayır ve kırlardan büyük ölçüde temizlendi. PKK'ya katılım sıfıra yaklaştı. Bölge halkı büyük bir nefes aldı.

Etkili operasyonların önemli bir adresi de Şırnak Cudi Dağı oldu.

Terörden arındırılan Cudi Dağı'nın manevi olarak da büyük değeri var. Bölge, inanç turizmi açısından da belirli zamanlar ziyaretçi akınına uğruyor.

Şırnaklı kanaat önderi Abdülkerim Özdemir, bölgeye gelen ziyaretçiler için bir cami projesi tasarladı.Özdemir, 9 yıldır hayalini kurduğu projeyi terör yüzünden hayata geçiremedi. Şimdi ise PKK'nın ezilmesiyle birlikte projesine hız verdi. Cami yurttaşların yanı sıra bölgede bulundan askeri birlikler tarafından da kullanılabilecek.

Eski korucu başı Özdemir, devlet yetkililerinin de görüşlerine başvurduğunu anlattı. Birden fazla önerinin olduğunu söyleyen Özdemir, içlerinden birisinin hayata geçirileceğini kaydetti:

- Son durum çok güzeldir. Eskiye nazaran kat kat çok güzel. Allah devletimizi başımızdan etmesin. Eski olaylar yok. Devlet her yere hakimdir.

- 3 kutsal yerden biridir Cudi Dağı. 7 sefer Kuran'I kerimde de bahsediliyor.

- Cudi Dağı Nuh A.S.'nin gemisinin ilk bastığı yerdir . Devlete de söyledim. Bana yer tahsisini yapacaklar. Orada büyük bir cami yapmak, kuran kursu ve misafirhane yapmak istiyorum. Kimseden katkı istemeden. Nuh A.S. hatırı için. Yer onun yeridir.

# pkk # operasyon # terör # şırnak # cami # cudi # terö