Avrupa'daki Türkler Avrupa Parlamentosu kararına AB temsilcilikleri önünden yanıt verdi

Avrupa Parlamentosu'nun hukuk tanımaz tavrına Avrupa'daki Türkler anında yanıt verdi. Talat Paşa Komitesi, Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Avrupa'daki bütün AB temsilcilikleri önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin "Perinçek-İsviçre" davasında verdiği kararı hatırlattı.

Avrupa'daki Türkler Avrupa Parlamentosu kararına AB temsilcilikleri önünden yanıt verdi

Avrupa Parlamentosu hukuksuzluğa imza attı, Avrupa'daki Türkler anında yanıt verdi. Türkler, soykırım yalanına ortak olan parlamenterlere Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin "Perinçek-İsviçre" davasında verdiği kararı hatırlattı.

Soykırım iddialarının kabul edilmesine yönelik tasarının oylaması yapılırken, Talat Paşa Komitesi, Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği de Brüksel'deki parlamento binası önünde eylemdeydi.

Vatan Partisi Kayseri Milletvekili adayı ve Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım,

Yıldırım, AİHM kararının çiğnendiğini belirtti.

Eylemin diğer adresi Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Avrupa Birliği temsilciliğiydi. Türkler, Türk bayraklarıyla ve "Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır" dedi.

Paris'te Avrupa Birliği Bilgilendirme Bürosu önünde eylem yapıldı. Basın açıklaması hem Fransızca hem de Türkçe okundu.

Eylemden sonra Talat Paşa Komitesi, Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri binaya girerek yetkililerle görüştü. Eylemin gerekçelerini anlattı. Avrupa hukuka saygı duymaya davet edildi.

Türkler, hukuksuzlupa karşı 24-25 Nisan'da alanlara çıkacak. Soykırım yalanına karşı Franfurt, Berlin gibi noktalarda Türk bayrakları dalgalandıracak.

ulusalkanal.com.tr

# Avrupa Parlamentosu # avrupa birliği # önünde # yanıt verdi