Irak, İran ve Türkiye Barzani'yi kuşatacak! Terör koridoruna 3'üncü neşter Ovaköy

Terör koridoruna 3. neşter Irak sınırından geliyor. Habur Sınır Kapısı'nın alternatifi olan Ovaköy, Telafer, Musul ve Tuzhurmatu hattından Bağdat'a uzanacak. Fırat Kalkanı'yla Şam ile buluşan, İdlib operasyonuyla Afrin'i çevreleyen Türkiye, Ovaköy kapısı açılırsa Bağdat ile birleşecek. Böylece Irak-Türkiye ticaretinden rant elde edilen Barzani'nin can damarı da kesilmiş olacak

Irak, İran ve Türkiye Barzani'yi kuşatacak! Terör koridoruna 3'üncü neşter Ovaköy

Fırat Kalkanı ile terör koridoru kesildi. İdlib operasyonu ile koridorun Akdeniz'e ulaşması engelleniyor. Terör koridoruna 3. neşter Ovaköy sınır kapısı olacak.

Sınır kapısı açılırsa, Türkmen kenti Telafer'den başlayarak Musul, Kerkük ve Tuzhurmatu'dan Bağdat'a kadar uzanacak.

Bu sayede, hattın Musul kavşağına kadar olan 120 kilometrelik kısmı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle Irak ordusu tarafından Peşmerge'den temizlenecek. IŞİD saldırılarını bahane ederek nüfuz alanını genişleten Barzani kendi sınırlarına çekilmek zorunda kalacak.

Barzani sadece coğrafi olarak baskılanmayacak. Türkiye-Irak ticaretinden aldığı rant da kesilecek. Habur'un hemen batısında açılacak yeni hat, Barzani'nin ekonomik olarak da can damarını koparacak.

Fırat Kalkanı ile Suriye hükümetiyle dolaylı temas kuran Türkiye, Ovaköy sınır kapısının açılmasıyla Bağdat hükümetiyle ortak kuvvet oluşturacak. Böylece, Amerika ve İsrail bölünme referanduma giden Barzani yönetimi, Irak, İran ve Türkiye tarafından çevrelenmiş olacak.

Ve Ovaköy sınır kapısı açılırsa Amerika'nın terör koridoru projesi de büyük darbe alacak. Zira, açılacak yeni kapıdan Bağdat'a uzanan hat, Irak ve Suriye arasındaki bağlantıyı kestiği için koridor engellenecek.

ulusal.com.tr

# türkiye # iran # ırak # barzani # ovaköy