Akşener fezlekeleri gündemi değiştirmek olarak yorumladı

İyi Parti'nin PKK'nın siyasi uzantısı HDP milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili tavrı hala netleşmedi. İyi Parti lideri Meral Akşener 'tavrımız net' dese de 'evet' mi yoksa 'hayır' oyu vereceklerini söylemedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, fezlekeleri gündem değiştirmek olarak yorumladı.

Akşener fezlekeleri gündemi değiştirmek olarak yorumladı

HDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin ilk kez konuştu İyi Parti lideri Meral Akşener. Bu kadar basit ve net dedi ama oyun evet mi yoksa hayır mı olacağını söylemedi:

- İyi Parti fezlekeler geldiğinde ne yapacakmış?... Elbette, vatandaşı iki yumruk arasında sıkıştıran bu utanmazlığa geçit vermeyeceğiz. Elbette, milletimizin hür iradesine saygı duyacağız. Elbette, siyasi şovun değil, hakkın ve hakikatin yanında duracağız. İyi Parti, hukukun yanında, adaletin peşindedir.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, fezlekeleri gündem değiştirmek olarak yorumladı:

- Mesela İyi Parti, adaleti, siyasi hesaplarına meze yapmaya kalkanlara, alkış tutmaz. Mesela İyi Parti, milletin derdi konuşulmasın diye önüne getirilen fezlekelere, gözü kapalı el kaldırmaz. İyi Parti, o fezlekelerin önünü arkasını iyice okur. Çünkü İyi Parti, o fezlekelerin önünde biri varsa, ardında da sizin olduğunuzu çok iyi bilir. Özetle İyi Parti, Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar, gereği neyse onu yapar.

Akşener, Atlantik cephesinin sözde Doğu Türkistan kışkırtmalarına Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni de ortak etme planını açıkladı. Sözde Doğu Türkistan ile ilgili Soykırım önergesi vereceklerini söyledi:

- Çin'in, Uygur kardeşlerimize yaptıklarının 'soykırım' olarak tanınması için, meclis grubumuzun, Yüce Meclis'e vereceği öneriye, Sayın Bahçeli ve arkadaşlarının da desteğini bekliyoruz.

İyi Parti Liderinin sözünü ettiği soru önergesi toplantının ardından Meclis'e sunuldu. ''Uygur Türklerine yapılan zulüm 'soykırım' ilan edilsin'' diyen İyi Parti, Hollanda Temsilciler Meclisi'nin Uygur yalanlarını soykırım olarak tanıma kararına da destek vermişti. Ancak İyi Parti'nin destek verdiği karar metni içinde Türkiye'nin de Ermenilere soykırım yaptığı iddiası yer alıyor.

# türkiye # pkk # soykırım # hdp # İyi Parti # çin # tbmm # gündem # Millet # meral akşener # uygur # Türkiye Büyük Millet Meclisi # ermeni # fezleke # dokunulmazlık # Doğu Türkistan # tavır