28 Şubat FETÖ kumpasında tepki çeken karar

İddianamesini FETÖ’cü savcıların hazırladığı 28 Şubat davasında verilen hükümler kesinleşti. Aralarında eski 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan’ın da bulunduğu 14 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.Bodrum adliyesine giden Doğan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ankarada da komutanlar gözaltına alındı. Kararı değerlendiren hukukçular, cezaların sahte belgeler üzerinden verildiğini söyledi. Bu kararlara da en çok FETÖ'cülerin sevineceği vurgulandı.

28 Şubat FETÖ kumpasında tepki çeken karar

28 Şubat kumpas davasında 14 komutan cezaevine girecek. Hukukçular ise FETÖ kumpası olan bu davada verilen karara tepki gösterdi.

FETÖ'cü savcıların hazırladığı iddianamelerle açılan 28 Şubat davasında verilen müebbet hapis cezaları kesinleşti.

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi'nce onanan müebbet hapis cezaları 18 Ağustos’ta Ceza İnfaz Savcılığına gönderildi. Sanıkların avukatlarından ise bir itiraz geldi. Sanıkların yaşları itibarıyla cezaevine girmesinin sakıncalı olduğunu belirten avukatların talebi 19 Ağustos’ta savcılık tarafından reddedildi.

Ret kararından kısa bir süre sonra da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında eski 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan’ın da bulunduğu 14 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, 28 Şubat davasında verilen kararı değerlendirdi. Senem, davanın FETÖ’nün bir kumpası olduğunu söyledi.

Dosyadaki belgelerin sahte olduğuna da dikkat çeken Senem, kararın bir an önce düzeltilmesini istedi.

# parti # vatan partisi # yargıtay # Vatan # adalet # hukuk # 28 şubat # Çetin Doğan # FETÖ kumpası # 28 şubat kumpası