Urla'da korkuluklar canlandı

İzmir'in Urla ilçesinde üretimi bırakan yöre halkının yeniden tarlaya dönmesi için düzenlenen Barbaros Oyuk Festivaline çağrı korkuttu. Yöre halkı ilginç bir tanıtım etkinliğine imza atarak korkuluk oldu.

Haydi üretin, korkmayın gelin dediler… Üretmeye bostan korkuluklarıyla çağırdılar…

Burası Urla'nın Barbaros mahallesi…

Eski kıyafetler ve özel makyajla bostan korkuluğu görünümüne bürünen köylüler, tarlalardan mahalle meydanına yürüyüş yaparak hem yöre halkını tarlaya hem de turistleri festivale davet etti.

Hayvanların ekili arazilere zarar vermesini önlemek için dikilen korkuluklar, 2 yıldır Urla'nın Barbaros Mahallesi'nde düzenlenen festival sayesinde turizmin başrol oyuncusu haline geldi.

Bu yıl 7 Eylül'de başlayacak 3. Barbaros Oyuk Festivali için yıl boyunca imece usulüyle hazırlanan yaklaşık 400 korkuluk, mahallenin belli noktalarına yerleştirildi.

Otobüs durağında, kahvehanede, bir ağacın dalında, bir evin çatısında veya bir köşebaşında insanların karşısına çıkan korkuluklar, renkli görüntülere sahne oldu.

Binlerce ziyaretçinin katılımıyla sergiler, söyleşiler ve sokak konserlerinin düzenleneceği festivalin 9 Eylül'de sona ermesinin ardından korkuluklar, sergilenmeye devam edecek.

‘Korkuluklar Canlanıyor’ isimli projeye mahalledeki 7'den 70'e herkes destek verdi.

ulusal.com.tr

# izmir # urla # korkuluk