Amiral Cem Gürdeniz'den Yunan tacizine ilk yorum

TCG Çeşme araştırma gemisi Yunanistan'ın savaş uçakları tarafından taciz edildi. MSB konuya ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamanın hemen ardından Amiral Cem Gürdeniz önemli yorumlarda bulundu.

Amiral Cem Gürdeniz'den Yunan tacizine ilk yorum

TCGÇeşmearaştırma gemisi, Kuzey Ege'nin uluslararası sularında bilimsel ve teknik araştırma yaparken Yunanistan'a bağlı savaşuçakları tarafından taciz edildi.

AmiralCem Gürdeniz, MSB'nin açıklamasının ardından şu yorumu yaptı:

- Yunanistan ekonomik olarak çöktü. 2060' kadar borçlarını ödeyecek güçleri yok.

- Yunanistan ben esasen ABD ve AB ülkeleri tarafından işgal edilmiş bir ülkeyim. Ama bana verilen bir görev var. Ben seni taciz edeceğim ve Doğu Akdeniz'den seni uzaklaştıracağım mesajını vermeye çalışıyor.

- Türkiye bu konuda dikkatli davranmalı.

- Bu hareketin nedeni Atina değil. Bu emri verenler belli.

- İşte bu stratejiler denizaşırı yatırımları büyük ölçüde etkiliyor.

- Yunanistan'ın tuzaklarına Türkiye düşmemeli. Batı ülkeleri Türkiye'nin denizlerden geri çekilmesi için elinden geleni yapıyor.

- Batı bizi resmen kuşatıyor. Buna Türkiye'nin doğru dış politika uygulaması lazım.

''TÜRKİYE'Yİ KUŞATIYORLAR''

Amiral Cem Gürdeniz tüm ülkelerin Türkiye'nin jeopolitik öneminin farkında olduğunu söyledi. Atlantik Cephesi'nin Türkiye'den vazgeçemeyeceğinin farkında olduğunu buna karşın kışkırtıcı eylemlerine devam ettiğini belirtti:

- Bence gerekeni misliyle değil büyük bir ülke gibi hareket edilmesini tuzaklara düşülmemesi gerekir. Çünkü onları istediği de bu. Türkiye'nin dikkatini Ege'ye verip, Doğu Akdeniz'de oldu bitti yaratıp Türkiye'nin Doğu Akdeniz'den, Kıbrıs'tan geri çekilmesi ve Yapılacak olan görüşmelerde ülkemizin geri düşmesi için her şeyi yapacaklardır.

- Kukla devlet kurulması için Cizre'nin 40 km kuzeyinde üs kuruyorlar.

- Bunlar aleni şekilde Türkiye'nin kuşatılması demektir.

# türkiye # yunanistan # Cizre # doğu akdeniz # cem gürdeniz # uçak # Çeşme # savaş # Taciz # tcg # Amiral # araştırma # araştırma gemisi