“Hastanelerde tuhaf işler dönüyor“

Sayıştay, Devlet Hastaneleri ile ilgili rapor hazırladı. Rapor, Sağlık Meslek Örgütleri tarafından değerlendirildi. Buna göre hastane gelirlerinde aslan payı yöneticilere ve taşeron şirketlere gidiyor. Raporla ilgili açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Doktor Beyazıt İlhan, “20 milyarlık gelir nereye gidiyor?” diye sordu.

Hastane yöneticileri ve taşeron şirketler hastane gelirlerinden aslan payını alıyor!

Kamu idarelerinin bütün gelir gider hesaplarını denetleyen Sayıştay, Kamu Hastane Birlikleri ile ilgili bir rapor yayımladı.

Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere çok sayıda Sağlık Meslek Örgütü, Sayıştay raporunu değerlendirdi. Sonuçları ortak bir basın toplantısı ile kamoyuna duyurdular.

Sonuçlar çarpıcı! Hastane gelirlerinden Sağlık emekçisine aylık bin 895 lira para düşerken, yöneticiler aylık 13 bin 780 lira elde ediyor.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Doktor Beyazıt İlhan, Sayıştay raporlarında devlet hastanelerinin yönetiminde belirsiz ilişkiler olduğunun belirtildiğini söyledi. İlhan, hastanelerin 20 Milyar Liralık gelirlerinin nereye gittiğini sordu.

Rapordan örnekler veren İlhan, “devlet hastaneleri işletmeye dönüştürüldü” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# TTB # devlet hastanesi