CHP kurultayının kodları

Kesin olmayan sonuçlara göre CHP Parti Meclisi üyeleri belirlendi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde olmasına rağmen Sezgin Tanrıkulu, Ünal Çeviköz, Aykut Erdoğdu gibi isimler PM’ye giremedi. Gürsel Erol, Eren Erdem, Gaye Usluer de listeyi delerek seçildi. Ulusal Kanal’a konuşan eski CHP yöneticileri Kılıçdaroğlu'nun "dostlarımızla iktidar olacağız" sözlerine dikkat çekti. Parti tabanının HDP'den sonra şimdi de Babacan ve Davutoğlu'na alıştırıldığı vurgulandı.

CHP kurultayının kodları

Kurultay tamamlandı, Parti Meclisi belirlendi. "Dostlarımız" vurgusuna dikkat çekildi.

CHP 37’nci Olağan Kurultayı 26 Temmuz’da tamamlandı. Kurultayın son gününde Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ile Bilim Kültür ve Sanat Platformu üyelikleri için seçim yapıldı.

Parti Meclisi üyeliği için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 80 kişilik bir anahtar liste sunmuştu. Seçimlerin kesin olmayan sonuçları da 27 Temmuz’da açıklandı.

Anahtar listede olmasına rağmen Sezgin Tanrıkulu, Ünal Çeviköz, Aykut ErdoğduPM’ye giremedi.

Faik Öztak ise en yüksek oyu olarak PM’de yerini aldı. Bülent Kuşoğlu, Ali Öztunç Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel, Selin Sayek Böke ve Veli Ağbaba da seçilen isimlerden bazıları.

Gürsel Erol, Gaye Usluer, Eren Erdem, Aylin Nazlıaka ise anahtar listeyi delerek PM’ye seçildi.

Yunus Emre, Fethi Açıkel,Prof. Dr. Ali Rıza Erbay, Lale Karabıyık gibi isimler de Bilim Kültür ve Sanat Platformu’ndan PM üyesi oldu.

Kılıçdaroğlu’nun kurultayın ilk gününde “Kürt sorunu, yeni ittifaklar” çerçevesinde açıkladığı program dikkat çekmişti.

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ile eski PM ve MYK Üyesi Şahin Mengü kurultayı ve sonuçlarını Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Yılmaz Ateş, kurultay öncesi Ali Babacan ile uyum içinde çalışacak bir liste için kamuoyu oluşturulduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun “Dostlarımızla birlikte iktidara yürüyoruz” sözlerini de yorumladı Ateş. “Tek başına iktidar yetkisini ortaya koymadı” dedi. Ateş "Kılıçdaroğlu terör örgütleri PKK ve FETÖ’yü ağzına almazken partiyi Davutoğlu ve Babacan’a alıştırma politikası izledi." diye konuştu.

Şahin Mengü de PM’nin Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden oluştuğunu ifade etti. "Parti tabanı HDP’den sonra şimdi de Davutoğlu ve Babacan’ın partilerine alıştırılıyor" diyen Mengü, "bir yerlere mesaj veriliyor" ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

ulusal.com.tr

# hdp # kemal kılıçdaroğlu # ulusal kanal # ali babacan # Ahmet Davutoğlu # eren erdem # Aykut Erdoğdu # pm # Ünal Çeviköz # Sezgin Tanrıkulu # gürsel erol # Gaye Usluer