Bolu'daki tabiat parklarına yoğun ilgi

Yüzde 65'i ormanlarla kaplı Bolu şehri, yerli ve yabancı tatilcilerin ilgi odağı oldu. Koronavirüs salgınına rağmen Bolu'daki tabiat parklarını 10 ayda 954 bin 63 kişi ziyaret etti.

Bolu'daki tabiat parklarına yoğun ilgi

Bolu'da doğası ve gölleriyle ilgi gören tabiat parkları 10 ayda yaklaşık 955 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Ankara ve İstanbul gibi iki metropol kent arasında yer alan Bolu, yerli ve yabancı tatilcilerin gözde mekanı oldu. Bolu'nun yüzde 65'i ormanlarla kaplı. Dört mevsim başka bir güzelliğe bürünen Abant ve Gölcük Tabiat Parkı'nın yanısıra, Yedigöller Milli Parkı da büyük ilgi çekiyor.

Yerli ve yabancı tatilciler, Bolu'ya günübirlik ya da konaklamak için geliyor. Kuş seslerinin yankılandığı tabiat parklarında eşsiz manzara eşliğinde yürüyüş, piknik ve kamp yapıyor, ata ve faytona binerek keyifli vakit geçiriyor.

Yılın ilk 10 ayında en çok ziyaret edilen tabiat parkı 463 bin 949 kişiyle Abant oldu. Ziyaretçi sayısına göre Abant'ı sırasıyla Gölcük, Yedigöller, Sülüklü Göl, Göksu, Sünnet Gölü, Karagöl, Ayıkayası ve Beşpınarlar Tabiat Parkı izledi.

Yıl sonuna kadar ziyaretçi sayısının 1 milyon 200 bin civarına ulaşması bekleniyor.

# istanbul # ankara # pandemi # koronavirüs # orman # bolu # salgın # kovid 19 # Abant Tabiat Parkı # ziyaretçi # ilgi # göksu # yedigöller milli parkı # Yedigöller # gölcük tabiat parkı # gölcük # Karagöl # tabiat parkı # Sünnet Gölü