Tahran'dan Ankara'ya çağrı: Hazırız

Bölgesel sorunlarının çözümünde İran’dan Türkiye'ye müzakere çağrısı geldi. İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Ekber Salihi, Türkiye’yi büyük bir devlet olarak tanımlayarak, "bölge sorunların çözümü konusunda İran Ankara ile samimi müzakereye hazır" dedi.

Tahran'dan Ankara'ya çağrı: Hazırız

Bölgede istikrarın tekrar sağlanması için Tahran’dan Ankaraya müzakere çağrısı geldi.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Ekber Salihi, Türkiye’yi “büyük bir devlet” olarak tanımlayarak, bölge sorunların çözümü konusunda İran’ın Ankara’yla samimi müzakereye hazır olduğunu söyledi.

İran’ın yarı resmi haber ajansı Tasnim’e konuşan Salihi, “Bölgede istikrarın sağlanması için Türkiye ve aynı zamanda Suudi Arabistan’la masaya oturmaya hazırız.” diyerek müzakere çağrısında bulundu.

Salihi, “Okyanus ötesinden gelmiş güçlere gerek olmadan samimi bir ortamda bölge sorunlarını müzakere edebiliriz” diyerek ABD’yi sorunun kaynağı olarak niteledi.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Salihi, “Bölgenin iki büyük devleti Türkiye ve Suudi Arabistan, bölgede büyük bir rol oynayabilir. Bu rol, durumu gerginleştirmek değil, yapıcı ve güvenliğin tesisine yönelik olmalıdır” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# iran tahran # türkiye ankara # hazırız